Ce bani au primit partidele în luna decembrie. Cea mai mare sumă virată, 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele le-au adus partidelor conduse de Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, PNL şi PSD, în jur de 5,5 milioane în conturi. FOTO Inquam Photos / George Călin
Rezultatele le-au adus partidelor conduse de Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, PNL şi PSD, în jur de 5,5 milioane în conturi. FOTO Inquam Photos / George Călin

Subvenţiile pentru partidele politice s-au ridicat în luna decembrie la 38,76 milioane lei, adică peste 7 milioane de euro. Cele mai mari sume au mers la PSD şi PNL, adică formaţiunile cu rezultatele cele mai bune la alegerile parlamentare şi ultimele locale.

Subvenţiile pentru partidele politice sunt acordate în baza rezultatelor la alegerile locale şi alegerile parlamentare, primând legislativele în calculul modul de împărţire a banilor de către Autoritatea Elelectorală Permanentaă. Potrivit unui al AEP comunicat remis „Adevărul”, 38,76 milioane lei au primit în total partidele care au dreptul la subvenţii. 

Cea mai mare sumă a mers la PSD, care a primit pentru luna decembrie suma de 14,92 milioane lei, adică aproximativ 3 milioane de euro. Social-democraţii sunt urmaţi în clasamentul banilor încasaţi de PNL, cu 12,65 milioane lei, adică aproximativ 2,5 milioane euro. 

Peste un milion de euro a primit şi Uniunea Salvaţi România în ultima lună a anului. Mai precis, 6,82 milioane lei. În conturile Alianţei pentru Unirea Românilor au fost viraţi 3,02 milioane lei. 

Îndreptăţite să primească bani de la stat sunt şi doiă formaţiuni care nu au prins Parlamentul în acest mandat, dar care au avut rezultate la ultimele alegeri locale. PMP a primit 780.000 de lei, în timp ce partidul condus de Victor Ponta, Pro România, a încasat 564.000 de lei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite