Cazanciuc: Nu am luat o decizie în acest moment de a mă înscrie în UNPR. Este vorba de o coordonare de către Oprea a Ministerului Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei FOTO Arhiva Adevărul
Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei FOTO Arhiva Adevărul

Robert Cazanciuc, ministru Justiţiei, spune că deocamdată nu s-a înscris în UNPR, însă a recunoscut că sunt discuţii pentru ca portofoliul Justiţiei să treacă sub oblăduirea vicepremierului Gabriel Oprea.

„Sunt discuţii politice tot timpul purtate. Este vorba de o coordonare de către vicepremier a Ministerului Justiţiei, la nivelul Guvernului. La nivel politic nu s-a luat încă niciun fel de decizie, nu am luat o decizie de a mă înscrie în acest moment în UNPR. Am avut mai multe discuţii de-a lungul timpului cu domnul Oprea, ne ştim de 15 ani, ne respectăm reciproc, avem încredere unul în celalalt, dar o decizie în acest sens deocamdata nu am luat“, a spus Cazanciuc, la Palatul Parlamentului. După moţiunea de cenzură, Robert Cazanciuc s-a dus la sediul Guvernului.

În ultima şedinţă a PSD, baronii i-au cerut premierului Victor Ponta să-l demită pe Robert Cazanciuc din funcţia de ministru al Justiţiei. Ponta, urmărit penal de către DNA, le-a promis social-democraţilor că va da curs solicitărilor venite din partid. Zilele trecute, surse politice au declarat că Robert Cazanciuc rămâne ministru Justiţiei, însă portofoliul trece la UNPR, partid-cheie al guvernării.

Invitat ieri la Adevărul Live, Gabriel Oprea a vorbit despre trecerea Ministerului Justiţiei, cu tot cu ministrul Robert Cazanciuc, la UNPR. „Despre domnul Cazanciuc eu am o părere foarte bună, este un om serios, îl cunosc, ca şi pe Victor Ponta, de tânăr procuror. Mi-aduc aminte, eram în 2000 preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, el era, dacă nu mă înşel, adjunctul lui Victor Ponta la Corpul de Control, îl cunosc şi îl apreciez. N-a semnat nimic, sunt doar discuţii. Nu neg că UNPR are un interes pentru Ministerul Justiţiei“, a mai spus Oprea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite