Cad primele capete în PSD: Fifor nu se mai ocupă de campania electorală, dar rămâne secretar general al partidului.  Cine sunt liderii locali care îl înlocuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

În aceste momente are loc prima şedinţa CEx a PSD după ce guvernul Dăncilă a fost demis. Semnalul luptei interne a fost dat încă de dimineaţă după ce mai mulţi lideri ai partidului s-au întâlnit fără Viorica Dăncilă. Aceasta din urmă declara ulterior: „Sper să nu fie o nouă mişcare pucistă”. De altă parte însă, surse Adevărul spun că aceasta se simte trădată Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Paul Stănescu, liderul PSD Olt.

UPDATE 20:50 Mihai Fifor, omul de încredere al Vioricăi Dăncilă, nu va mai fi coordonatorul campaniei electorale pentru prezidenţiale a PSD, dar rămâne secretar general al partidului. 

Responsablitatea organizării şi coordonării campaniei electorale va reveni liderilor locali Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Niculae Bădălău şi Dumitru Buzatu, potrivit unor surse citate de Realitatea Tv.

Paul Stănescu ar fi propus şi retragerea lui Fifor din funcţia de secretar general şi suspendarea sa din partid, potrivit unor surse citate de Mediafax, dar Viorica Dăncilă s-a opus, argumentând că această funcţie a fost obţinută de Fifor în urma unui congres.

CEx-ul a mai decis şi excluderea din PSD a celor trei parlamentari care au votat pentru moţiunea de cenzură: Marius Bota, Ion Talpoş şi Gabriel Petrea.

***

Liderul PSD Viorica Dăncilă s-a plâns apropiaţilor că Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Paul Stănescu, liderul PSD Olt, au sabotat negocierile cu parlamentarii ALDE şi ProRomânia pentru a respinge moţiunea de cenzură a Opoziţiei, susţin surse politice pentru Adevărul. Dăncilă îl acuză pe Ciolacu că vrea să împingă PSD spre ProRomânia.

În paralel, mai mulţi lideri de organizaţii s-au întâlnit vineri dimineaţă fără Viorica Dăncilă, şi ar fi discutat, printre altele, şi despre înlăturarea lui Mihai Fifor din funcţia de secretar general al partidului.

„Noi am mai avut pucişti în partid, acest lucru trebuie discutat în partid, avem un statut care trebuie respectat, credeţi-mă, nu le face cinste celor care lucrează în spate. Eu sper să nu fie o nouă mişcare pucistă, pentru că nu-şi va găsi locul în electoratul PSD”, a declarat ulterior liderul PSD, întrebată despre acest subiect.

Cu câteva ore înainte însă, Gabriela Firea îi transmitea voalat Vioricăi Dăncilă că ar trebui să-şi dea demisia.

„Sa avem intelepciunea si puterea de a salva ce este benefic si trebuie salvat...si sa nu ne speriem de o perioada grea. Numai prin renuntari si jertfe a evoluat omenirea. Asa si cu oamenii, la nivel individual si ca echipa.. Doamne-ajuta!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut, joi, cu 238 de voturi favorabile, 5 peste limita majorităţii. Trei parlamentari PSD au votat alături de Opoziţie. PSD pierde Puterea după 7 ani şi jumătate de guvernare, cu o scurtă pauză – Cabinetul Cioloş. Premierul Viorica Dăncilă s-a răfuit, în plen, cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Victor Ponta. Liderii ALDE şi ProRomânia au ironizat-o pe Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite