Buşoi: Este criminal faptul că se amână construirea spitalelor regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Busoi - FOTO Eduard Enea
Cristian Busoi - FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul Cristian Buşoi, preşedinte al PNL Bucureşti, a criticat miercuri Guvernul pentru ritmul greu cu care se construiesc cele trei spitale regionale, explicând că numărul morţilor de la Institutul Marius Nasta este din cauza infecţiilor accentuate de vechimea clădirilor.

„Informaţiile privind numărul pacienţilor decedaţi, infectaţi cu bacterii la Institutul Marius Nasta arată de ce este nevoie de construirea spitalelor regionale. Faptul că inclusiv managerul Institutului Nasta a atras atenţia că pacienţii riscă infectarea cu bacterii din cauză că spitalul, cu peste 100 de ani vechime, are nevoie de investiţii în refacerea canalizării ar trebui să fie un grav semnal de alarmă! Dar, din păcate, ne-am obişnuit şi cu astfel de cazuri şi cu nepăsarea autorităţilor”, a precizat Cristian Buşoi într-un comunicat de presă.

Europarlamentarul a mai spus că este „criminal” că se amână construcţia spitalelor regionale şi a subliniat că lucrările la acestea pot fi începute până în 2020.

„Este criminal faptul că se amână construirea spitalelor regionale. Guvernul şi Ministerul Sănătăţii nu trebuie să amâne construirea spitalelor regionale pentru 2027. Acestea pot fi începute până în 2020.

Este de neacceptat că Guvernul şi Ministerul Sănătăţii recunosc, cu indolenţă, că nu au terminat nici măcar studiile de fezabilitate pentru cele 3 spitale regionale: Iaşi, Cluj, Craiova, pentru a le trimite la Comisia Europeană în vederea aprobării  finanţării”, se mai arată în comunicatul transmis de Cristian Buşoi.

Astăzi, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a declarat că  „un total de 13 pacienţi au decedat în 2019, infectaţi cu bacterii. Asta au descoperit inspectorii DSP, după ce au luat toate fişele medicale ale pacienţilor şi le-au verificat. În 2019 au murit 62 de pacienţi, dintre care 13 infectaţi, cifră care a dublat rata mortalităţii de la Marius Nasta”, a adăugat Mahler.

   

În privinţa spitatelor regionale, deşi PSD s-a angajat să le construiască până în 2020, Rovana Plumb a declarat la mijlocul lunii trecute că acestea nu se pot construi până în 2023.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite