Burduja susține toleranță zero la plagiat: Nu faci doctorat dacă nu ai o contribuție la un domeniu

0
Publicat:

Ministrul Cercetării susține că toleranța la plagiat ar trebuie să fie zero, iar un doctorat ar trebui să aibă o contribuție la un anumit domeniu. Burduja susține că universitățile ar trebui să fie riguroase în modul în care selecționează candidații la doctorat.

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării FOTO: Inquam Photos
Sebastian Burduja, ministrul Cercetării FOTO: Inquam Photos

„Eu cred că un doctorat nu trebuie, ştiţi, pus aici ca un blazon: "Sunt doctor". Dacă nu ai ceva de spus, dacă nu ai o contribuţie la un domeniu asupra căruia vrei să te apleci, atunci nu faci doctorat. Şi nu cred că ar trebui admişi la doctorat pe diverse teze, mai mult sau mai puţin deştepte, oameni care nu au o contribuţie de făcut”, a declarat ministrul Cercetării, în cadrul conferinței „Etica în momente de criză și schimbare profundă”, potrivit Agerpres

Ministrul a oferit exemplu teza sa de dectorat, care este despre „corupţia între entităţi private”: „Este un domeniu care nu s-a studiat decât puţin, deşi există şi în Codul penal de la noi şi în Codul de procedură penală. (...) Dacă nu ai nicio contribuţie, nu cred că ar trebui să faci un doctorat".

Sebastian Burduja a precizat că „toleranța la plagiat ar trebui să fie absolut zero”, menționând că asta era regula în universitățile pe care le-a absolvit.

„Nu cred că ar trebui interzise sau nu ştiu care ar fi baza legală de a interzice unui ministru sau unui demnitar sau unui general să urmeze un program de doctorat. Nu ştiu, nu-mi dau seama, în general urăsc "a interzice", urăsc cuvântul ăsta, deci sunt un adept al libertăţii şi dacă cineva poate să genereze o lucrare de doctorat de mare calitate, nu ştiu cum, distribuindu-şi timpul într-o zi, în fine, să facă dovada acestei excelenţe. Dar, de principiu, acesta a fost un fenomen. Eu am spus că toleranţa la plagiat trebuie să fie absolut zero. Şi în universităţile pe care eu le-am absolvit aşa era şi asta era regula", a transmis ministrul Burduja, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite