Ciolacu: Nu cred că pe agenda de priorități ale românilor este comasarea alegerilor

0
Publicat:

Președintele PSD susține că problema comasării alegerilor de anul viitor nu se află pe agenda de priorități a românilor. Marcel Ciolacu a precizat că această decizie politică va fi luată la momentul potrivit, având în vedere și respectarea cadrului legal.

Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO: Inquam Photos

„Eu am o problemă cu tot..., astăzi este Ziua Internaţională a Sportului, mi-aş fi dorit mult ca marii sportivi ai României să dezbată acest lucru şi noi politicienii să vorbim de o eventuală reformă a sportului. S-a discutat despre eventualitatea comasării alegerilor. Nu cred sincer că în acest moment pe agenda de lucru sau de priorităţi ale românilor este comasarea alegerilor", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul unei vizite în județul Buzău, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a precizat că nu este momentul ca dezbatera publică să fie acaparată de discuții referitoare la comasarea alegerilor, în prezent fiind alte teme mai importante pentru români.

„Am terminat un scenariu, cel de anticipate, acum intrăm în scenariu de comasare... Cred că mai important este ce se întâmplă în spatele meu, Autostrada Moldovei, şi cred că este cel mai important în primul rând să găsim soluţii pentru preţurile la produsele alimentare. Şi la un moment dat, cum este normal, politic vom lua decizii şi în ceea ce priveşte comasarea alegerilor. În primul rând cred că trebuie să respectăm legea", a mai afirmat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

PNL dorește comasarea alegerilor

Nicolae Ciucă, premier al României, a anunțat că în PNL e format un grup de lucru care să pregătească mai multe scenarii privind comasarea alegerilor, care să fie apoi negociate cu PSD, pentru a fi diminuat numărul de teste electorale din 2024.

„Este o propunere pe care am discutat-o în şedinţa de astăzi şi am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate pentru o astfel de măsură şi decizie, ţinând cont că din sondaje într-o proporţie majoritară cetăţenii îşi doresc reducerea numărului de alegeri. Dacă ne uităm, anul viitor există patru runde de alegeri. Din experienţa anilor anteriori putem să desluşim cât se poate de simplu că practic activitatea concretă guvernamentală, administrativă centrală şi locală va fi ocupată cu realizarea alegerilor. Ca atare, dacă există posiblitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie. Dacă nu se va găsi o soluţie vom derula patru rânduri de alegeri”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL de joi, întrebat despre subiect.

Ulterior, Nicolae Ciucă a precizat că nu e vorba doar de comasarea localelor cu parlamentarele, ci iau în calcul și alte variante. „Există mai multe posibilități, scenarii. Fiecare va fi analizat și forma cea mai ușorară va fi implementată”. 

Conducerea PNL a decis joi constituirea unui grup de lucru care sa analizeze opţiunea comasăriimai multor tipueri de alegeri. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite