Burduja, despre majorarea salariilor demnitarilor: Nu este în regulă ca politicienii să se premieze

0
Publicat:

Ministrul Cercetării și Digitalizării anunță că va vota împotriva majorării salariilor demnitarilor în momentul în care proiectul de lege va ajunge pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Burduja va vota împotriva majorării salariul demnitarilor FOTO: INQUAM PHOTOS
Burduja va vota împotriva majorării salariul demnitarilor FOTO: INQUAM PHOTOS

”Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat şi cred că nu este în regulă ca, într-o situaţie economică dificilă, într-o situaţie regională cu impredictibilitate mare, politicienii să se premieze. Nu este oportună din punctul meu de vedere această iniţiativă şi voi vota împotrivă”, a spus Burduja, potrivit News.ro.

Sebastian Burduja a precizat că a discutat „ recent cu omologul său din Cipru, o ţară mică din UE şi acesta avea salariul de cinci ori mai mare decât al lui, la nivel de ministru”.

În ceea ce privește majorarea salariilor primarilor, prevăzută în proiectul de lege adoptat în Senat, ministrul susține că „ştie că sunt primari care nu mai sunt în funcţie, au avut vreo patru mandate, timp în care au avut nişte răspunderi şi care au o pensie derizprie, de 1.500 - 2.000 de lei”.

„E de analizat dacă dincolo de instinctul nostru de a-i penaliza pe aceşti oameni, dacă au un venit de pensie decent, în raport cu munca prestată şi au fost oameni curaţi care şi-au dus la capăt mandatele, au semnat pe nişte sume de milioane de euro, e de analizat, la rece. Nu cred că trebuie să guverneze nimeni (..) cu gândul la următoarele alegeri. Trebuie să guvernăm cu gândul la ceea ce facem pentru români”, a mai spus Burduja, conform sursei citate.

De asemenea, ministrul susține că „așa cum stau lucrurile acum, nu este o variantă oportună şi cred că mediul politic trebuie să fie solidar”.

Plenul Senatului a votat, miercuri, un proiect de aprobare a unui Ordonanțe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări ale îndemnizațiilor demnitarilor, în ziua în care Curtea Constituțională a admis sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările din sistemul public.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite