Buică rămâne în cadrul AEP. Ce funcție va ocupa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul președinte al Autorității Electorale revine în cadrul instituției în urma unei decizii a premierului României publicate în Monitorul Oficial. Constantin Buică va ocupa funcția de secretar general.

Constantin Buică, fostul șef al Autorității Electorale Permanente FOTO: Mediafax
Constantin Buică, fostul șef al Autorității Electorale Permanente FOTO: Mediafax

„Decizie privind constatarea încetării și reluarea activității în funcția de secretar general al Autorității Electorale Permanente a domnului Constantin-Florin Mitulețu-Buică. (..) Se constată încetarea suspendării de drept a raportului de serviciu și reluarea activității în funcția de secretar general al Autorității Electorale Permanente a domnului Constantin-Florin Mitulețu-Buică”, se arată în decizia prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Prefectul Capitalei a confirmat pentru „Adevărul” că își va depune candidatura pentru șefia AEP. Potrivit unor surse „Adevărul”, Toni Greblă este susținut social-democrați.

„Am înțeles că sunt propus de niște grupuri parlamentare și în zilele următoare o să depun candidatura, documentele care trebuie”, a declarat Toni Greblă pentru „Adevărul”, confirmând că va candida pentru șefia AEP

Mitulețu-Buică, demisie de la șefia AEP

Constantin Mitulețu-Buică a anunțat, în luna noiembrie a anului trecut, că și-a înaintat demisia „de onoare” din funcția pe care o ocupă, documentul fiind deja depus la Parlament. 

Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, este comunicatul dat de AEP.

Acuzațiile ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, pe motiv că şi-ar fi angajat nelegal cumnata în funcţia de consilier la cabinetul vicepreşedintelui AEP.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Constantin - Florin Mituleţu Buică a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a emis, aprobat şi semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la cabinetul vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe funcţia de consilier", a anunţat, luni, ANI, într-un comunicat de presă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite