Bugetele ministerelor Mediului, Culturii şi Tineretului au fost adoptate fără niciun amendament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au adoptat sâmbătă cu majoritate de voturi bugetul Ministerului Tineretului, bugetul Ministerului Culturii şi bugetul Ministerului Mediului.

Ministerul Tineretului şi Sportului a primit pentru 2017 suma de 431,878 milioane lei, mai puţin cu 4,58% decât în 2016. La bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului au fost depuse trei amendamente, dar toate au fost respinse, potrivit New.ro.

În ceea ce priveşte Ministerul Culturii, acesta a primit nu mai puţin de 766,177 milioane lei pentru 2017, în creştere cu 51,16% faţă de anul precedent.

”E un buget generos şi care acoperă pentru 2017 toate proiecte importante care ţin de activitatea Ministerului Culturii”, a spus ministrul Ionuţ Vulpescu în faţa senatorilor şi deputaţilor din comisiile de buget-finanţe.

Au fost depuse nu mai puţin de 35 de amendamente la bugetul Ministerului Culturii, majoritatea de către USR, dar toate au fost respinse de comisie, ele neavând nici sprijinul ministrului Culturii, nici pe cel al ministrului de Finanţe.

La rândul său, Ministerul Mediului a primit suma de 471,201 milioane lei, în creştere cu 18,3% faţă de 2016. ”Ministerul Mediului nu a fost tratat până acum ca un minister important, am ajuns să avem toate termenele de la Comisia Europeană depasita. Pentru a evita sancţiunile, trebuie să facem investiţii”, le-a spus ministrul Daniel Constantin parlamentarilor din comisiile de buget-finanţe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite