Bode, discuție cu delegația LIBE: România este pe deplin pregătită să adere la Schengen

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Interne a discutat astăzi  cu o delegație a Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne din cadrul Parlamentului European despre modalitățile de gestionare la nivel național a efectelor generate de războiul izbucnit în Ucraina.

Bode, întrevedere cu o delegație a LIBE FOTO: Facebook Lucian Bode
Bode, întrevedere cu o delegație a LIBE FOTO: Facebook Lucian Bode

„Discuțiile noastre au vizat în principal modalitățile de gestionare la nivel național a efectelor generate de agresiunea militară a Federației Ruse asupra Ucrainei. Este nevoie, poate mai mult ca oricând, de unitate și coordonare la nivel european și mă bucur să văd interesul pe care Parlamentul European îl acordă acestei situații deosebite” , susține Lucian Bode într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului, în cadrul întrevederii acesta a prezentat membrilor Parlamentului European acțiunile derulate de autoritățile române din punct de vedere umanitar și securitar. 

„Totodată, pentru partenerii noștri, dialogul avut a fost esențial pentru a înțelege cu exactitate amploarea extraordinară a răspunsului oferit de România la criza umanitară și de securitate din Ucraina. Sunt bucuros că membrii Comisiei LIBE ne-au transmis toată aprecierea pentru eforturile derulate la nivel național și ne-au asigurat de sprijinul Parlamentului European în gestionarea acestei situații fără precedent” , a precizat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a subliniat în cadrul discuțiilor solidaritatea României cu Republica Moldova, evidențiind coordonarea cu autoritățile de la Chișinău pentru gestionarea fluxului de cetățeni ucraineni.

În cadrul întrevederii, ministrul a mulțumit reprezentanților LIBE pentru sprijinul oferit în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, precizând faptul că țara noastră este pregătite să adere la Schengen.  

„Nu în ultimul rând, am abordat cu membrii Parlamentului European subiectul aderării României la spațiul Schengen, cărora le-am transmis mulțumiri pentru sprijinul constant oferit pentru realizarea acestui obiectiv. Răspunsul naţional la această criză demonstrează, încă o dată, că reacţia României a fost pe măsura caracterului excepțional al situației la frontieră şi că România este pe deplin pregătită să adere la Schengen” , a mai precizat Lucian Bode.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite