Blaga: Participarea la şedinţa Parlamentului despre Consiliul European, o pierdere de vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blaga consideră şedinţa Parlamentului pe tema Consiliului European FOTO Mediafax
Blaga consideră şedinţa Parlamentului pe tema Consiliului European FOTO Mediafax

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat luni că participarea la o şedinţă a Parlamentului pe tema Consiliului European este o pierdere de vreme, arătând că va discuta cu grupurile parlamentare democrat-liberale.

„Este o pierdere de vreme ca să participăm la o astfel de şedinţă. A mai avut loc una în care nici măcar nu s-a făcut o rezoluţie”, a precizat Blaga, după ce a fost întrebat în legătură cu propunerea privind o şedinţă comună a Parlamentului pentru Consiliul European.

Blaga a spus că deja Curtea Constituţională s-a pronunţat „extrem de drept şi de clar” în această privinţă, arătând că preşedintele este reprezentantul României la Bruxelles.

"Mai departe este clar. Pe cine să reprezinte Ponta la Bruxelles? La ce se pricepe? Fondurile au fost blocate din cauza lui", a acuzat Blaga.

Întrebat dacă parlamentarii PDL vor participa la o asemenea şedinţă comună a Parlamentului, liderul democrat-liberal a răspuns: „O să discut cu grupurile parlamentare. Părerea mea este că pierdem vremea”.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni că, în şedinţa plenului reunit în care premierul se va adresa Parlamentului, e posibil să fie adoptată o rezoluţie privind poziţia României la Consiliul European, liderul PNL recunoscând că documentul nu-l obligă juridic pe şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite