Blaga: Este bine că cei care au vrut să părăsească PDL au făcut-o acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga nu regretă plecarea colegilor din PDL   FOTO: Adevărul
Vasile Blaga nu regretă plecarea colegilor din PDL   FOTO: Adevărul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că este bine că membrii de partid care au părăsit PDL au făcut-o acum şi nu mai târziu, el susţinând că, în mare parte, aceştia "nu prea au avut treabă cu partidul nici înainte" şi au fost deseori în conflict cu PDL.

"Ne aşteptam la lucrurile acestea şi este bine că ele s-au întâmplat acum şi nu mai târziu. În permanenţă am militat pentru unitatea acestui partid. Dacă vă uitaţi la cei care au plecat, nu prea au avut treabă cu partidul nici înainte, cei mai mulţi dintre ei. Mă supără orice plecare, eu vreau să vină oameni în partid, dar e mult mai bine că s-a întâmplat acum. Dacă îi luaţi nume cu nume, o să vedeţi că aproape fiecare dintre colegii care au plecat au fost în conflict cu partidul", a spus Blaga, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Braşov, scrie Mediafax.

Întrebat dacă s-a discutat despre faptul că Theodor Stolojan şi Monica Macovei ar trebui "să facă pasul înapoi", Blaga a precizat: "Vă dau cuvântul meu de onoare că nu au existat asemenea discuţii niciodată. Nici oficial, nici neoficial".

Gheorghe Falcă regretă plecările din PDL

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, spune că regretă recentele plecări din PDL şi că speră încă în reunificarea dreptei, el menţionând că este membru în Fundaţia Mişcarea Populară dar nu pleacă din PDL şi explicând că dacă ar părăsi acest partid, atunci şi-ar pierde mandatul de primar.

"Regret aceste plecări din PDL care au avut loc în ultimele zile şi sper încă în unificarea forţelor de dreapta. Pentru asta, partidul trebuie să comunice cât mai mult şi mai bine cu oamenii de dreapta, pentru a reuşi să avem o platformă care să primească un sprijin popular cât mai mare, astfel ca în decembrie 2014 România să aibă un preşedinte al dreptei", a declarat Falcă.

Liderul PDL Arad a precizat că este membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar că nu şi-a pus problema să părăsească PDL pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.

Elena Udrea a demisionat din PDL

Sâmbătă, la Braşov a avut loc şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL, de la care au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Elena Udrea a anunţat, joi, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în Mişcarea Populară.

În urma plecării acesteia, au trecut de la PDL la PMP parlamentarii democrat-liberali Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Voloşevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.


Pe aceeaşi temă:

Război verbal între PDL şi PMP. Blaga: PDL are un nou adversar politic. Udrea: Vom face opoziţie în timp ce „guverne uselează“

Elena Udrea: Conducerea PDL a ales mai degrabă să se lupte cu mine decât cu USL

Elena Udrea a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP: Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă 55

Udrea: PDL va fi susţinut de Ponta. Eram o piedică pentru frăţia Ponta-Blaga-Şova

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite