Blaga, despre viitorul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL: Nu stăm în nume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul

Preşedinte PDL Vasile Blaga susţine că numele pe care îl va purta noua formaţiune ce va rezulta din fuziunea cu PNL nu este atât de important în negocierile dintre cele două partide.

„Trebuie să ţinem cont de emoţia unui Congres. Am declarat, nu am dat de înţeles, că numele partidului poate fi PNL, PDL sau un alt nume. Eu declar lucrurile acestea de o lună de zile. Este ultimul lucru foarte important pe care îl vom limpezi. Până atunci, sunt lucruri mult mai importante de făcut. Eu cred, pe de altă parte, că explicaţiile domnului Iohannis sunt suficiente. Nu stăm în nume dacă celelalte puncte sunt rezolvate“, a spus Blaga.

Liderul PDL spune că nu a dat niciun mandat nimănui să discute despre numele noului partid, dar nu a infirmat o discuţie între el şi Klaus Iohannis, liderul PNL. Iohannis le-a propus liberalilor sâmbătă, la Congresul PNL, să voteze Rezoluţia privind fuziunea cu PDL şi i-a anunţat că este mandatat să le spună că noua construcţie se va numi Partidul Naţional Liberal. Potrivit unor surse din PNL, discuţia cu privire la nume a fost purtată între Blaga şi Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat că nu cunoaşte să se fi luat o astfel de hotărâre în comisia bipartită de negociere şi a subliniat că a aflat de la televizor despre această decizie. Şi alţi lideri PDL s-au arătat deranjaţi de afirmaţia lui Iohannis, iar vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a arătat că astfel de afirmaţii periclitează fuziunea celor două partide.

Ulterior, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat duminică, pe contul său de Facebook, că anunţul său de la Congres, potrivit căruia PDL acceptă să preia denumirea Partidului Naţional Liberal, a fost o concluzie proprie. „Afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, în urma multor discuţii formale şi informale. Sunt convins că noi, PNL, împreună cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politică. Nu cred că în procesul fuziunii trebuie să introducem teme conflictuale false“, a scris el, pe Facebook.

Citeşte şi:

Primele reacţii din PDL, după ce Iohannis a anunţat că noul partid de dreapta se numeşte PNL: Nu e corect să aflăm de la televizor!

Proaspătul preşedinte PNL, Klaus Iohannis, a anunţat sâmbătă, la Congresul formaţiunii, că noul mare partid de dreapta rezultat din fuziunea cu PDL se va numi Partidul Naţional Liberal. La scurt timp, prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a reacţionat, pe Facebook, şi a opinat că demersul a fost incorect,

Congres PNL: Iohannis, ales preşedinte. Dispută Antonescu - Iohannis pe candidatura la prezidenţiale. Noul partid de dreapta se va numi PNL

Liberalii şi-au ales astăzi noul preşedinte de partid: Klaus Iohannis, care a fost ales cu o majoritate covârşitoare de voturi. Urmează să fie votaţi şi cei 31 de vicepreşedinţi ai formaţiunii. Klaus Iohannis şi Crin Antonescu au fost protagoniştii celui mai fierbinte moment al Congresului, când s-au luptat direct pentru poziţia de prezidenţiabil. Noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL se va numi PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite