Iohannis: Afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL a fost concluzia mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat duminică, pe contul său de Facebook, că anunţul său de la Congres, potrivit căruia PDL acceptă să preia denumirea Partidului Naţional Liberal, a fost o concluzie proprie.

„Afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, în urma multor discuţii formale şi informale. Sunt convins că noi, PNL, împreună cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politică. Nu cred că în procesul fuziunii trebuie să introducem teme conflictuale false“, a scris el, pe Facebook.

În opinia sa, unificarea dreptei este, în continuare, cel mai important proiect politic din 2014.

„Înţeleg şi respect sensibilitatea unor colegi din PDL legată de nume şi identitate. Nu am dorit în niciun fel să lezez această sensibilitate“, a mai spus el.

Iohannis le-a propus liberalilor sâmbătă, la Congresul PNL, să voteze Rezoluţia privind fuziunea cu PDL şi i-a anunţat că este mandatat să le spună că noua construcţie se va numi Partidul Naţional Liberal.

Ulterior, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat că nu cunoaşte să se fi luat o astfel de hotărâre în comisia bipartită de negociere şi a subliniat că a aflat de la televizor despre această decizie. Şi alţi lideri PDL s-au arătat deranjaţi de afirmaţia lui Iohannis, iar vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a arătat că astfel de afirmaţii periclitează fuziunea celor două partide.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite