Blaga, despre pensiile speciale pentru aleşii locali: Noi suntem de acord cu pensii speciale doar pentru structurile de forţă şi armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Vasile Blaga. FOTO Florin Şuler
Copreşedintele PNL, Vasile Blaga. FOTO Florin Şuler

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat, vineri, la Constanţa, că liberalii nu vor susţine în Parlament pensiile speciale pentru aleşii locali, precizând că PNL se bazează, în cazul în care noua formă a legii va fi adoptată, pe faptul că va fi respinsă de CCR.

Vasile Blaga s-a dezis de total de posibilitatea susţinerii legii pensiilor speciale pentru aleşii locali, precizând că întreaga responsabilitate a acestei iniţiative este a celor din PSD, partid presat de cei din teritoriu. 

„E un demers populist al lui Dragnea ca să-şi amăgească primarii. Ştiţi foarte bine că prima lege a fost declarată neconstituţională. Prima dată CCR  a zis indicaţi sursa. Bun, poate Guvernul găseşte aici banii. A doua treabă (n.r.spusă de CCR): nu puteţi face partajări între categoriile de aleşi. Legea va avea aceeaşi soartă (n.r.-la CCR)“, a declarat Blaga. 

Întrebat de jurnalişti cum le vor explica aleşilor locali din PNL că nu susţin un asemenea demers, copreşedintele PNL a precizat că aceştia trebuie să aştepte noua lege a salarizării administraţiei publice pentru primirea unor salarii corespunzătoare

„O să le spunem ce le-am spus întodeauna. O să le vorbim de salarizarea administraţiei publice locale. Ei au nevoie de salarii (...) Nu este deloc normal (n.r.-ca parlamentarii să primească pensii speciale) Noi suntem de acord cu pensii speciale doar pentru structurile de forţă şi armată. Aşa cum este în toată Europa“, a adăugat Vasile Blaga. 

Celălalt copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu, a avut o poziţia tranşantă referitoare la modul cum vor proceda în momentul în care vor da ochii cu aleşii locali şi vor trebui să le explice de ce nu susţin pensii speciale pentru cei administraţia locală, dar nu au spus nimic în momentul în care s-au cele pentru parlamentari. „E firesc să le spui aleşilor că acest proiect nu poate trece de CCR“, a spus Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite