Băsescu: MAE l-a plimbat puţin pe Iohannis să se vadă că avem preşedinte înalt. N-a mişcat nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu Foto: Adevarul
Traian Băsescu Foto: Adevarul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că succesorul său, Klaus Iohannis, „nu a mişcat nimic“ în politica externă a României, cerând public ca Administraţia Prezidenţială să precizeze ce demersuri la nivel înalt a făcut în cazurile Gherguţ, Gologan şi Bodnariu.

''Autorităţile române sunt în stadiul în care nu fac nimic pentru cetăţeni. Îl avem pe amărâtul de Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, din aprilie 2015 şi nicio informaţie publică despre el. Avem în Malaezia un cetăţean român care a fost prins cu droguri, a fost condamnat la moarte şi nu se întâmplă nimic legat de aducerea lui în ţară, iar aici intervenţiile nu pot fi decât la un singur nivel, la regele Malaeziei, numai preşedintele.Familia din Norvegia, Bodnariu, au 5 copii care le-au fost luaţi. Comunicatele MAE «urmărim cu atenţie evoluţiile» sunt de un ridicol dincolo de orice limită", a comentat Băsescu la B1TV.

El a adăugat că Franţa a avut un caz similar cu cel al românului din Malaezia şi a protestat la Comisia Europeană. ''Noi nu am fost în stare să obţinem o angajare a UE. Nu ne facem treaba. Ce s-a întâmplat cu Gherguţ este semn că nu poţi să mizezi pe nimic de la statul român. Vreau să ştiu dacă preşedintele Iohannis a cerut o legătură telefonică cu regele Malaeziei, dacă s-a intervenit la primul-ministru norvegian pentru familia Bodnariu, pentru redarea celor cinci copii către familie", a afirmat fostul şef de stat.

În acest context, Băsescu a criticat în termeni duri prestaţia lui Klaus Iohannis, revenind la faptul că acesta a afirmat că ar fi reuşit să scoată din izolare România după mandatele predecesorului său.

"Dânsul a înţeles că a făcut politică externă făcând plimbările acelea de prezentare. Eu vă spun că nu a mişcat nimic. Au fost vizite... probabil l-au împins de la spate, MAE a lucrat la toată capacitatea să îl plimbe puţin prin lume să vedem că avem preşedinte înalt şi asta e. Nu-i voi accepta niciodată teoria că România a fost izolată'', a punctat Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite