Băsescu: Gorghiu, Antonescu, Ponta, nu vă este ruşine pentru cât l-aţi susţinut pe infractorul Relu Fenechiu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu reacţionează după ce fostul ministru Relu Fenechiu a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care acceptă încadrarea juridică şi o pedeapsă de trei ani şi zece luni de închisoare, fostul preşedinte întrebându-i pe Alina Gorghiu, Crin Antonescu şi Victor Ponta dacă nu le este ruşine pentru cât l-au susţinut pe "infractorul Relu Fenechiu".

Băsescu scrie, pe pagina sa de Facebook, că în urmă cu câţiva ani ministrul USL Relu Fenechiu îi spunea public preşedintelui României că "nu îi pune la dispoziţie un avion Tarom să se deplaseze în misiune şi-i cerea să meargă pe jos în deplasări". 

"Azi, puşcăriaşul USL-ist Fenechiu, pe care Victor Ponta l-a ţinut în guvern până a fost luat cu cătuşe din scaunul de ministru, recunoaşte că, în acelaşi timp cu refuzul pentru avionul preşedintelui României, îşi îndesa în buzunare o şpagă de 900.000 Euro, în calitate de ministru, şi acceptă să facă trei ani şi zece luni de închisoare. Gorghiu, Antonescu, Ponta, nu vă este ruşine pentru cât l-aţi susţinut pe infractorul Relu Fenechiu? Sau este de aceeaşi teapă cu voi şi aţi ţinut să-l apăraţi la infinit pentru hoţie?", spune fostul preşedinte.

Fostul ministru Relu Fenechiu, care în prezent execută o pedeapsă privativă de libertate primită în dosarul ”Transformatorul”, a recunoscut acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul acordării de contracte preferenţiale unei firme de software cu Ministerul Justiţiei şi SC Antibiotice Iaşi. 

DNA a anunţat, vineri, că Fenechiu a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care acceptă încadrarea juridică şi o pedeapsă de trei ani şi zece luni de închisoare.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în perioada 2012-2014, Relu Fenechiu, la acea dată deputat, a pretins şi a primit de la o firmă de software,15 la sută din valoarea unor contracte cu Ministerul Justiţiei şi cu o firmă care produce medicamente şi la care acţionar majoritar este Ministerul Sănătăţii. Surse judiciare au declarat că producătorul de medicamente este Antibiotice Iaşi.

Valoarea contractelor din care Fenechiu a primit 15 la sută este de 13.990.059 de lei fără TVA în cazul celui cu Ministerul Justiţiei şi 8.130.721 de lei, fără TVA în cazul celui cu Antibiotice Iaşi.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu execută în acest moment o pedeapsă de cinci ani de închisoare, în dosarul ”Transformatorul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite