Băsescu, despre Predoiu: A propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA. Să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat indignat de afirmaţiile prim-vicepreşedintelui PDL, Cătălin Predoiu, care a îndrăznit să îi dea lecţii publice, arătând că acesta a venit la el la birou să îl roage să vorbeascăcu premierul Victor Ponta pentru a rămâne în Guvern.


„M-a deranjat că îmi dădea lecţii domnul Predoiu, când el a fost la mine, să mă roage, să vorbesc cu Victor Ponta să îl menţină şi în Guvernul lui. La mine a fost în cabinet şi nu la altcineva. Sigur că am vorbit şi m-a refuzat Ponta. Cu o anumită motivaţie, m-a refuzat. Omul ăsta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice“, a afirmat şeful statului.

Întrebat dacă are un anume entuziasm faţă de candidatura lui Cătălin Predoiu pentru prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns: „Ba da, să candideze, dar fără să mintă. Să spună că din acest motiv nu l-am vrut pe Morar la DNA şi din acest motiv am fost la preşedinte să intervină la Ponta“.
Preşedintele s-a arătat indignat de lecţiile primite din partea lui Predoiu.

„A venit şi a spus cum a bătut cu pumnii în masă şi a pus condiţii şi premierului şi preşedintelui. Eu îmi amintesc că, în Guvernul Tăriceanu, domnul Predoiu a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA, cu o doamnă care nu prea avusese dosare importante în toată viaţa ei, era consilier. Iar mie îmi dădea lecţii cum a renunţat preşedintele la Daniel Morar ori el, cu mănuţa lui, a făcut propunerea de înlocuire a lui Daniel Morar, după primul mandate“, a mai spus şeful statului.
Băsescu susţine că în momentul în care i-a făcut propunerea fostului ministru al Justiţiei să rămână şi în Guvernul Boc, Predoiu a pus condiţia să-l propună pe Daniel Morat pentru un nou mandat.

„M-a deranjat tipul acesta de om. Vă spun eu, când l-am chemat să îl întreb dacă vrea să rămână în Guvernul Boc, după Tăriceanu, a avut o singură condiţie, să îl propună pe Morar pentru al doilea mandat. Condiţie pe care i-am pus-o eu, şi nu el mie. A fost o singură condiţie discutată, aceea că Morar va fi propunerea sa pentru al doilea mandate“, a mai arătat Traian Băsescu.

Pe aceeaşi temă:

Predoiu: În 2008 am propus-o pe Monica Şerbănoiu la DNA, pentru că în Parlament se pregătea desfiinţarea DNA dacă îl numeam şef pe Morar

PDL a început competiţia pentru Cotroceni. Cătălin Predoiu vrea să fie „preşedinte unificator“

Predoiu: Renunţ la coordonarea guvernului alternativ, dacă nu câştig nominalizarea PDL la prezidenţiale
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite