Băsescu: Antonescu nu mai e pe lista de protocol la Cotroceni. Poate veni ca turist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, alături de preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, alături de preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu se mai află pe lista de protocol la Cotroceni pentru că a avut un comportament necuviincios la ultima ceremonie de investitură a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor.

„Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni“, a spus ferm preşedintele.

Traian Băsescu nu a dat niciun semn că s-ar răzgândi în privinţa lui Crin Antonescu. „După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun prtocol din lumea asta nu lucrează aşa: «Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare»", a precizat Traian Băsescu“.
Şeful statului a explicat că singura şansă ca liderul liberalilor să mai calce pragul Palatului Cotroceni este să vină să garanteze că protocolul de la Cotroceni nu va mai fi încălcat.

„Merge ori ca turist, în grupuri organizate sau, dacă va fi o discuţie în care să convenim că nu se poate încălca protocolul la Cotroceni, dar, altfel, aici sunt nişte automatisme: cine încalcă protocolul nu mai rămâne pe lista de invitaţi la evenimente de protocol“, a completat Băsescu.
Liberalul Andrei Gerea a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Economiei, în prezenţa şefului statului, a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu a fost invitat la Cotroceni.

La ultima depunere de jurământ a Ramonei Mănescu, liderul PNL părăsit sala în momentul în care preşedintele se pregătea să ţină discursul.

Pe aceeaşi temă:

Crin nu a fost invitat de Băsescu la ceremonia de investitura a lui Gerea. PNL: Băsescu nu respectă o regulă de bun-simţ

UPDATE Gerea a depus jurământul de credinţă. Băsescu: Aveţi două misiuni importante: Oltchim şi Cuprumin

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite