Băsescu, despre „marţea neagră a Parlamentului“: E o misiune, s-a lucrat noaptea, sub presiune. Exclud posibilitatea că Ponta şi Antonescu nu au ştiut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Adevărul Live, că modificările aduse Codului Penal reprezintă o „invitaţie la furt“ fără să mai existe teama consecinţelor legii.

„Nu trebuie să se mai ferească, dau contracte firmei soţiei, vărului şi aşa mai departe. E o misiune, s-a lucrat noaptea, sub presiune. Şi Zgonea a trebuit să le bage în timpul desfăşurării şedinţei, că nu erau pe ordinea de zi. Încep să se trezească şi parlamentarii PNL. Este exclus ca atunci când vorbeşti de modificarea Codului Penal, de legea amnistiei să nu ştie şefii celor două mari partide, exclud posibilitatea că cei doi nu au ştiut. Antonescu iese şi susţine public modificările la Codul Penal. Nu e o imunitate, e o invitaţie la furt fără să ai teama de consecinţele legii“, a declarat Traian Băsescu.
 

Şeful statului a mai spus că primarii sunt, de asemenea, bemeficiari ai acestor legi. „Aici pune foarte clar: fapta persoanei care are un contract de muncă şi o fişă a postului - păi aleşii, primarii nu au contracte de muncă. Sunt aleşi, au un vot validat de AEP, niciun fel de contract sau fişă a postului. E foarte perfidă, ar arăta chipurile că pe cei care au contract îi frigem pe frigare, aici este ticăloşia. Nu îi putem suspecta de lipsă de raţiune când urmăresc un obiectiv. Mai mult, ei nu se mai pot afla în conflict de interese“, a mai spus Băsescu.

Preşedintele susţine că a aflat de legea amnistierii şi de modificările aduse Codului Penal în momentul în care acestea se aflau la Parlament.

„Eu aş reacţiona dacă aş şti că Serviciile se ocupă de cules informaţii din Parlament, nu cred că e treaba lor să fie infiltrate în Parlament, dar e treaba parlamentarilor să fie transparenţi. Dacă ştiam, ce credeţi că puteam să fac? Când mi-am dat seama, am trimis repede o scrisoare la Parlament. Nu putem avea abordarea de genul: Serviciile să spioneze Parlamentul.  Soluţia este corectitudinea Parlamentului“, a mai spus şeful statului.

Băsescu a mai spus că atât evenimentele din vara anului trecut, precum şi legile din Parlament de marţi, l-au luat pe nepregătite.
„Demersurile Parlamentului au fost foarte rapide, foarte ascunse.  Anul trecut mă aşteptam la discursul premierului Ponta cu privire la Consiliul European şi de fapt s-a declanşat o acţiune de demolare a statului“, a mai spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite