Băsescu: Ne-am obişnuit să spunem că suntem ultimii în Europa, nu suntem chiar ultimii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Eduard Enea
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Eduard Enea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Adevărul Live, că una dintre marile îngrijorări ale liderilor europene este creşterea extremei drepte şi extremei stângi.

„Nu excludem extremele în societatea românească, ele se conturează în ultima perioadă şi de ce să nu recunoaştem? E un curent care prinde tot mai mult în UE. Una dintre marile îngijorări ale liderilor europeni este creşterea, în diverse ţări, a extremei drepte şi extremei stângi“, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a dat exemplul mai multor ţări care nu pot face faţă competiţiei globale. „Nicio ţară, inclusiv Germania, nu poate face faţă competiţiei globale, deci nu avem curaj să spunem deschis că soluţia este integrarea rapidă, guvernanţa apropiată de nivelul Bruxellesului şi un proces de integrare care să vizeze inclusiv integrarea fiscală. Aceste lucruri ne-ar avantaja pe noi, reprezintă însă pierderi pentru cei mai avansaţi“, a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că ultimul loc din Europa este asumat de români, dar că nu corespunde cu realitatea. „
Ne-am obişnuit să spunem că suntem ultimii în Europa, nu suntem chiar ultimii. Ne-am asumat noi acest ultim loc, îl trâmbiţăm, ne spunem că suntem cei mai corupţi, ce vreţi să spună alţii despre noi? Nu am început într-o notă foarte adaptată zilei de azi, dar am vrut să dau un semnal că poate ne uităm mai bine la noi şi poate ne recunoaştem şi ce avem bun, nu doar ce avem rău{, a mai precizat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite