Băsescu, despre limitarea participării românilor la slujbele de Paşte: Biserica a dat dovadă că e raţională şi cred că se va găsi înţelegere şi la patriarh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că statul român trebuie să-i convingă pe cetăţenii români din Italia să nu vină în ţară de sărbători, ca o măsură de precauţie împotriva epidemiei de coronavirus.

„Noi vom fi a doua ţară afectată datorită numărului mare de cetăţeni pe care îi avem în Italia. Vin sărbătorile acum şi veţi vedea după sărbători ce se întâmplă. Cred că o problemă cu cetăţenii are, în primul rând statul român şi anume să-i convingă pe cetăţenii români din Italia să stea în Italia”, a declarat preşedintele Traian Băsescu într-o intervenţie pentru Digi24. 

Întrebat dacă ar trebui pusă problema unei recomandări legată de o restrângere a participării la acele slujbe din perioada de Paşte, fostul şef de stat a declarat: "Categoric da. Şi trebuie făcută din timp, anunţată, iar românii rugaţi să nu vină şi dacă vin, anunţaţi că intră în carantină. Şi Biserica Ortodoxă Română a dat dovadă în diverse ocazii că este raţională şi nu cred că nu se va găsi înţelegere la patriarh şi la sinod şi ţineţi cont că avem un patriarh extrem de pragmatic".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite