Băsescu, despre acuzaţiile de colaborare cu Securitatea: Nu va fi găsit niciun angajament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA
FOTO INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Traian Băsescu a declarat sâmbătă la România TV că nu se poate pronunţa asupra dosarului trimis instanţei de către CNSAS, întrucât nu ştie ce conţine, dar poate spune cu certitudine că nu va fi găsit un angajament de colaborare pentru că nu a semnat vreunul.

Fostul preşedinte care deschide lista PMP la alegerile europarlamentare a declarat că a mai fost invitat şi în 2002 să ofere nişte clarificări şi că acest lucru va face şi de această dată în instanţă, nedorind să prejudicieze campania electorală a partidului.

„Eu voi merge în instanţă atunci când voi fi citat. Nu ştiu despre ce e vorba, am primit cinci adeverinţe cu ocazia a diverse candidaturi. A fost o situaţie în 2002 când m-au invitat să lămuresc nişte lucruri. Mă bucuram dacă mă invitau acum să lămurim lucrurile, dacă e ceva neclar. M-aş bucura să aduc lămuriri şi să fie anexate la dosar”

„Vreau să văd dosarul şi voi exprima un punct de vedere. Vă garantez că nu va fi găsit niciun angajament că niciodată nu am semnat un angajament. N-aş vrea să generez prejudicii PMP-ului în plină campanie. Ştiu cum e cu acuzaţiile în campanie, dar vreau să protejez PMP. O să mă pronunţ asupra dosarului”, a declarat Traian Băsescu citat de evz.ro.

Doar instanţa poate da verdicte în privinţa calităţii de colaborator al securităţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite