Băsescu a semnat decretul prin care Ponta devine ministru interimar al Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a devenit ministru interimar al Justiţiei Foto: Adevărul
Victor Ponta a devenit ministru interimar al Justiţiei Foto: Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul privind desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Justiţiei, informează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat joi şi decretul prin care ia act de demisia Monei Pivniceru din funcţia de ministru al Justiţiei.
Guvernul a anunţat marţi că primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu în care au convenit ca şeful Executivului să preia interimatul postului de ministrul al Justiţiei.
„Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca ulterior şedinţei de Guvern de mâine, 27 martie, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională“, se preciza într-un comunicat al Guvernului.


După preluarea interimatului la Ministerul Justiţiei, urmează ca şeful Executivului să facă o nouă propunere pentru acest portofoliu, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare.
Premierul a vorbit marţi şi despre posibilitatea ca el să numească noi procurori pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Parchetului General, în perioada în care va asigura interimatul la MJ.
„Este foarte posibil, dar numai în condiţiile în care voi avea o discuţie cu reprezentanţii, cu CSM şi cu preşedintele ţării, în aşa fel încât într-un fel să existe un acord între cele trei părţi implicate de lege, pentru că, altfel, doar să fac propuneri, pe care după aceea mi le respinge preşedintele sau care nu sunt acceptate şi de CSM, nu are rost să facem aşa ceva“, a precizat Victor Ponta, la o emisiune televizată, întrebat dacă în perioada în care va asigura interimatul postului de ministru al Justiţiei ar putea face nominalizările pentru şefia Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Senatorii au validat-o marţi pe Mona Pivniceru pentru funcţia de membru al Curţii Constituţionale a României din partea Camerei superioare a Parlamentului.
Pivniceru a fost propusă de Partidul Naţional Liberal.
Mona Pivniceru îl va înlocui în funcţia de judecător la CCR pe Ion Predescu, căruia îi va expira mandatul în luna iunie.
Mandatul Monei Pivniceru la CCR este de nouă ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite