Victor Ponta către federaţiile sportive: „Dacă mai întârziaţi cu pachetul legislativ, nu mă mai găsiţi în funcţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Michel Platini (stânga), la finala Europa League găzduită în anul 2012 de Naţional Arena FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Victor Ponta şi Michel Platini (stânga), la finala Europa League găzduită în anul 2012 de Naţional Arena FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Premierul Victor Ponta a susţinut joi o conferinţă de presă, în cadrul căreia a făcut un apel către reprezentanţii federaţiilor sportive, cerându-le acestora să grăbească redactarea legilor privind sprijinirea sportului.

Victor Ponta a propus elaborarea acestor legi încă din anul 2012. „V-am spus că nu pot eu să fac pachetul legislativ privind promovarea sportului, care să includă o strategie pentru următorii 15-20 de ani. Haideţi să începem odată, veniţi cu pachetul legislativ, sunteţi în întârziere. Dacă vă aştept prea mult şi nu vă mişcaţi suficient de repede, nu o să mă mai găsiţi în funcţie. Sigur, nu vorbesc de o zi sau de o lună, dar a trecut aproape un an de când am avut aceeaşi discuţie“, a declarat premierul României în cadrul conferinţei de presă privind domeniul sportului.

Ponta a mai precizat că îşi asumă, împreună cu ministrul Sportului, adoptarea de către Parlament a acestui pachet legislativ, menţionând însă faptul că această strategie va da roade pe termen lung, în aproximativ zece ani. În luna iulie a anului trecut, Ponta a avut o întâlnire cu reprezentanţii a 61 de federaţii sportive, pe care i-a asigurat că vor beneficia de sprijinul Guvernului în rezolvarea problemelor din domeniu, susţinând că pachetul legislativ pentru sport este singurul pentru care ar fi dispus să-şi angajeze răspunderea în Parlament. La vremea aceea, premierul a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport să includă în acel pachet modificările dorite în legislaţia sportului, oficialii ANST asumându-şi această sarcină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite