Bogdan Aurescu reprezintă România la ceremonia de învestire a lui Erdogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe va reprezenta România la ceremonia inaugurare a lui Recep Erdogan în funcția de președinte al Turciei. Bogdan Aurescu a punctat că România și Turcia sunt parteneri strategici, cu relații economice solide și legături interpersonale apropiate. 

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe FOTO: Mediafax
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe FOTO: Mediafax

„În drum spre Ankara pentru a reprezenta România la ceremonia de inaugurare a președintelui Turciei Recep Tayyip Erdogan. România și Turcia sunt parteneri strategici, cu relații economice solide și legături interpersonale apropiate. NATO și aliații împărtășesc obiectivul unei Mări Negre în pace, securitate și prosperitate”, a transmis Bogdan Aurescu, într-o postare pe Twitter.

Recep Erdogan își va începe oficial noul mandat de președinte al Turciei prin depunerea jurământului sâmbătă, 3 iunie, începând cu ora locală 15:00. 

După depunerea jurământului va avea loc o ceremonie la palatul prezidențial, la care vor participa oficiali la nivel înalt din 77 de țări și organizații internaționale. Printre participanți se numără și secretarul general al NATO, președinte Venezuelei, premierul Ungariei și premierul Armeniei, potrivit Mediafax.

Festivitatea de la palatul prezidențial va fi una grandioasă, potrivit Digi24. Sursa citată arată că mașina în care se va afla Recep Erdogan va fi escortată de Garda de Onoare Călare a Armatei Turciei și în momentul în care acesta va intra pe porțile palatului vor începe 101 de salve de tun.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va fi prezent sâmbătă, la Ankara, la ceremonia de învestire a lui Recep Tayyip Erdogan, reales în 28 mai în funcţia de preşedinte al Turciei, a anunţat vineri Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Iohannis l-a felicitat pe Erdogan după realegerea în funcție

Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj lui Recep Erdogan în care în felicită pentru realegerea în funcția de președinte al Turciei. Șeful de stat român a precizat că așteaptă să continue cooperarea strânsă cu actualul șef de stat turc.

„Felicitări, domnule Președinte Erdoğan, pentru realegerea în funcție! Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea strânsă, bazată pe Parteneriatul Strategic dintre țările noastre”, a transmis Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite