George Simion, declarație scandaloasă: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianța pentru Unirea Românilor a adoptat în cadrul Congresului organizat la Alba Iulia o rezoluție prin care cere unificarea României și R. Moldova. Șeful formațiunii a susținut însă că România ar trebui să oprească ajutorul îndreptat către vecini. 

Alianța cere unificarea celor două state FOTO Arhivă
Alianța cere unificarea celor două state FOTO Arhivă

  Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat la Alba Iulia, potrivit Agerpres, că România nu mai trebuie să finanţeze „nici măcar cu un leu” guvernul de la Chişinău și susține că s-au alocat „prea multe fonduri” pentru refugiaţii ucraineni.

  În discursul susţinut la Congresul AUR, George Simion a declarat că „Basarabia e România” şi că acest lucru este un „adevăr” care trebuie spus „tare şi răspicat”.

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion.  

Potrivit deputatului, „din puţinul nostru, din pâinea noastră, ştim să dăm, inclusiv celor care s-au retras din faţa agresiunii ruse şi din faţa războiului. Toţi suntem oameni şi toţi trebuie să vedem durerea celui de lângă noi”

În același timp, potrivit unui comunicat de presă, formațiunea politică a adoptat în unanimitate o rezoluție prin care cere guvernelor de la București și Chișinău „inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete” pentru „reunificarea statului și a națiunii române”.

„Noi am avut curajul de a ne transforma într-o avangardă a mișcării de renaștere națională românească, dar încă mai avem de crescut. Noi trebuie să fim apostolii acestui neam, apostolii răsăritului luminat de cel de Sus, Hristos, iar pentru asta trebuie să ne nevoim mai mult, să răbdăm mai mult, să mușcăm din noi atunci când poate că revolta ne umple, când poate lucrurile nu sunt atât de bine înțelese de fiecare. AUR este oastea care poate să învie din nou neamul românesc", a transmis senatorul AUR, Claudiu Tîrziu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite