Antonescu: Mircea Diaconu este un om perfect onest, un om care s-a expus tututor mizeriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că este alături de Mircea Diaconu, "un om perfect onest, care s-a expus şi se expune tututor mizeriilor adversarilor politici", apreciind că acesta nu a intrat în politică pentru a fi ministru şi nu va pleca pentru că nu mai este în Guvern.

"Sunt alături de Mircea Diaconu în calitate de preşedinte pentru că PNL este onorat să aibă în rândurile sale ca membru, ca vicepreşedinte, un om ca Mircea Diaconu. Sunt alături de Mircea Diaconu în calitatea de preşedinte al PNL, pentru că îl socotesc un om perfect onest, un om care s-a expus şi se expune tututor mizeriilor", a arătat Crin Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că Mircea Diaconu este un om al cărui nume este cunoscut de aproape toţi românii din altă parte decât din politică.

"Pentru o personalitate incontestabilă a culturii şi a artei româneşti, pentru o conştiinţă clară, intimă şi publică aşa cum este Mircea Diaconu, probabil că acest calvar este mai greu de îndurat. Pentru că poţi să te baţi cu adversarii politici şi Domnia Sa a ales să o facă cu adversarii politici. Poţi să te baţi cu ideile lor, cu manevrele lor, cu anumite instituţii, în justiţie. Este îngrozitor să te baţi, şi nici nu poţi, cu calomnia, cu noroiul, cu mizeria, cu desconsiderarea pe care nu au nici un drept nu au să o arunce asupra unui asemenea om cei care o fac", a mai arătat Antonescu.

Potrivit preşedintelui PNL, Mircea Diaconu va activa în continuare ca senator. "Mircea Diaconu nu se lasă, noi toţi ceilalţi nu-l lăsăm. Împreună vom continua să facem politică în România aşa cum ne considerăm îndreptăţiţi să o facem, aşa cum a făcut-o Mircea Diaconu la Senat, cât a apucat la minister şi cum o va face înainte în PNL, în Senatul României şi în societatea românească", a precizat liderul PNL, citat de Mediafax.

Potrivit lui Antonescu, Mircea Diaconu nu a intrat în politică spre a fi ministru şi nu va pleca pentru că nu mai este ministru.

"Nu-mi permit, pentru că am calitatea oficială de preşedinte al unui partid, să comentez o decizie a justiţiei. Le spun numai celor care l-au dorit cu orice preţ înlăturat din această luptă pe un om ca Mircea Diaconu că nu au reuşit. Îi mulţumesc din suflet lui Mircea, îi mulţumesc maestrului pentru ce a făcut la Ministerul Culturii, pentru optimismul, lumina cu care s-a angajat şi-a intrat într-un Guvern despre care ştia că va fi ţinta tuturor atacurilor şi vedeţi bine că nu doar Mircea Diaconu este ţina atâtor şi atâtor mizerii, îi mulţumesc mai cu seamă pentru forţa pe care o dă tuturor colegilor săi continuând în această luptă", a mai spus Antonescu.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, marţi seară, că se retrage din Guvern în urma respingerii apelului său în procesul care s-a judecat la ICCJ.

El a explicat că face acest gest ca să nu greveze imaginea acestui Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite