Antonescu: E incorect să se inducă prin stenograme ideea că eu şi Ponta am îndemnat la fărădelegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele interimar, Crin Antonescu, consideră profund "incorect" ca din interceptările dosarului Dobre să reiasă că el şi Victor Ponta îndeamnă miniştri la fărădelegi.

"Marea diversiune a ultimelor două, trei zile este povestea cu interceptările celebrilor miniştri de interne şi administraţie, domnul Rus şi domnul Dobre. Ce avem simplu? Avem nişte discuţii, crâmpeie de discuţii între doi oameni din care oricum nu rezultă săvârşirea vreunei infracţiuni, avem indusă ideea acolo, de către cei care vorbesc, că cineva i-ar pune să facă lucruri rele, dar ei nu le fac, şi avem o cercetare deschisă de Parchet, cerere de ridicare a imunităţii lui Victor Paul Dobre", a spus el la Antena3.

Acesta a spus că "nu discută acțiunea Parchetului" și "chiar dacă o discută, nu o împiedică cu nimic" și a precizat că "domnul Rus ca ministru de interne şi domnul Dobre ca ministru al administraţiei nu aveau în această ţară pe nimeni mai sus de dânşii într-o poziţie ierarhică, decât cu certitudine pe primul-ministru şi la o adică şi indirect pe preşedintele ţării, adică pe mine, ca interimar şi acum problema e foarte simplă: aceşti oameni se lamentează acolo între ei, vai de mine, dar nu cumva să ne pună cineva să facem, dar ne cer unii, dar nu ne cer".

"Eu am afirmat cât se poate de limpede că nu am avut nici măcar o tentativă de a influenţa, nu a intimida pe cineva sau de a face presiuni, da? Domnul Rus, astăzi, pe la Parchet, a răspuns că, ironic aşa, cum că sigur nu i-am dat vreun telefon, nu l-am contactat, nu l-am influenţat, dar am spus la televizor că e mincinos", a mai adăugat el.

Acesta consideră că "pe baza unor înregistrări, care n-au nici o relevanţă, din punctul meu de vedere, se induce ideea că premierul şi preşedintele interimar au îndemnat aceşti oameni la nişte fărădelegi, or asta este profund incorect, profund incorect din punct de vedere politic" și precizează că "este profund incorect din punct de vedere politic şi este profund incorect ca aceste lucruri să fie vândute în afară pentru că încă o dată o spun, nu discutăm în afară de lege şi de solicitările Curţii".

De asemenea, Antonescu a mai ținut să spună despre situația celor doi miniștri că "o să se convoace Parlamentul, o să se discute, o să se ridice sau nu imunitatea, e treaba Parlamentului".

"Am ajuns la a discuta despre o calomnie, de fapt, şi anume că cineva a făcut presiuni asupra acestor oameni ca să facă ceva ilegal, ceea ce nu e adevărat. Nici eu, şi sunt absolut convins, nici Victor Ponta nu am făcut aşa ceva. Altcineva n-avea cum să facă", a mai spus el la Antena3.

El consideră că "asta este o diversiune uriaşă şi care încearcă evident prin faptul că Parchetul a putut pune sub învinuire nişte oameni pe motiv că vorbesc la telefon şi se asigură unul pe altul că nu vor face niciodată o ilegalitate, să se transforme într-o diversiune politică".

Președintele interimar nu a dorit să comenteze despre Ioan Rus pentru că "nu-l cunoaște suficient de bine" dar "pe Victor Dobre îl cunoaște de 20 de ani, e un om pentru care, cum să spun, am pledat ca să fie în guvern din partea Partidului Naţional Liberal" precizând că "e greu să-l văd în postura de teatru radiofonic şi înscenare".

"Sigur îmi e greu, îmi e greu să înţeleg şi abia aştept să ne întâlnim când se va întoarce din concediu sau unde e. Mi-e greu să înţeleg despre ce presiuni vorbeşte şi cine i le-a făcut. Pentru că eu nu i le-am făcut, premierul nu i le-a făcut, dar de aici şi până la a discuta despre asta... Dar, ştiţi ce, e mai puţin important până la urmă. Este foarte puţin important. Ceea ce e semnificativ este că doi oameni discută despre ceva ce nu există şi despre care ei n-au cum să ştie că nu există", a mai completat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite