Antonescu, despre declaraţiile lui Tokes: „E scandalos şi alarmant! Trebuie întrebaţi Boc şi Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat marţi declaraţiile europarlamentarului Laszlo Tokes, care a comparat situaţia secuilor din Transilvania cu aceea a tătarilor din Peninsula Crimeea. „E scandalos şi alarmant“, a spus liderul liberal.

„Cred că este o întrebare foarte bună pe care să i-o puneţi domnului preşedinte Băsescu, domnului fost preşedinte PDL Emil Boc, domnului Stolojan, domnului Marian Jean Marinescu, doamnei Macovei, tuturor celor care în PE au cauţionat susţinerea pe familie politică şi chiar promovarea domnului Tokes“, a mai spus Antonescu.

Declaraţia liderului PNL intervine în contextul în care Tokes a declarat, luni, în plenul Parlamentului European, că secuii din Transilvania sunt pe cale să devină minoritari pe propriul teritoriu, aşa cum s-a întâmplat şi cu tătarii din Peninsula Crimeea, şi a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru obţinerea autonomiei.

Tokes a adăugat că la Târgu-Mureş a avut loc, luni, o manifestaţie a minorităţii maghiare „împotriva politicii de asimilare a Guvernului român“.

Citeşte şi:

László Tőkés şi Csaba Sógor cer în Parlamentul European susţinere pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc

Eurodeputaţii români de etnie maghiară László Tőkés şi Csaba Sógor au cerut, luni, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg susţinerea instituţiilor europene pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc, în urma evenimentelor de la Târgu-Mureş, unde mii de persoane au manifestat pentru acest obiectiv, informează Agerpres.

Stafia separatismului bântuie Europa

Stabilitatea geopolitică este o iluzie în care au preferat să creadă majoritatea politicienilor şi a liderilor de opinie la trecerea de milenii. Mai ales pe continentul european se crease impresia că omenirea s-a izbăvit de reflexele etno-naţionaliste, iar timpul cutremurilor sociale a trecut. Realităţile din următoarele decenii vor demonstra cât de eronată a fost această impresie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite