Antonescu: „Băsescu de ce nu a demisionat când a avut dosare mult mai grave?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că miniştrii acuzaţi de corupţie în Raportul MCV ar fi trebuit să îşi dea demisia. Aceste afirmaţii ale preşedintelui au fost taxate de Crin Antonescu, care l-a întrebat pe Băsescu de ce nu şi-a urmat propriul exemplu atunci când a avut probleme similare din cauza dosarelor aflate pe rol.

„În legătură cu demisia miniştrilor acuzaţi am să-i răspund mereu preşedintelui: De ce nu a demisionat şi domnia sa care a stat sub acuzare şi a avut dosare mult mai grave? Sigur, unele dintre ele s-au închis la scurt timp după ce a devenit preşedinte. De aia nu demisionează", a declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a explicat că demisia celor doi miniştri nu ar trebui luată în discuţie doar în urma unor acuzaţii venite din partea ANI. Atâta timp cât nu există o sentinţă judecătorească, Antonescu susţine că trebuie să li se acorde prezumţia de nevinovăţie.

Reacţia lui Crin Antonescu vine după ce preşedintele Traian Băsescu a spus că Raportul MCV le cerea celor doi miniştri acuzaţi de fapte de corupţie să părăsească Guvernul.

"Au fost trei miniştri care au fost găsiţi incompatibili de ANI, dar au fost menţinuţi în Guvern.  (...) Comisia Europeană respectă votul electoratului, dar pe urmă, când intri în instituţiile la vârf, Guvern sau Parlament, şi eşti pus sub semnul întrebării din punct de vedere al integrităţii, mai ales în guvern, trebuie să existe reacţia demisiei", a spus Băsescu.

"Apelul este către premier să găsească o soluţie. Apelul raportului. Este problema premierului. Eu, dacă aş fi putut, la depunerea jurământului m-aş fi opus, dar nu aveam formă legală. (...) UE spune: "fraţilor, când aveţi miniştri suspectaţi de ce trebuie să rămână în Cabinet, sunt unicat?", a conchis şeful statului.

Conform Raportului MCV, în actualul Cabinet România are doi miniştri acuzaţi de fapte de corupţie. Este vorba despre Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite