Andronache, către USR: Minciuna are picioare scurte. Termenul de dezbatere aprobat la proiectul privind Certificatul Verde este deja de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Andronache FOTO Facebook Gabriel Andronache
Gabriel Andronache FOTO Facebook Gabriel Andronache

Deputatul PNL Gabriel Andronache le-a transmis parlamentarilor USR că termenul de dezbatere  referitor la proiectul de Lege privind Certificatul Verde este deja de urgenţă, ca în cazul Ordonanţelor de Urgenţă. Prin urmare, potrivit liberalului, solicitarea USR de urgentare dezbaterii şi votarea proiectului legislativ este „fără obiect”.

„O replică pentru colegii de la USR PLUS: Minciuna are picioare scurte”, a scris Gabriel Andronache pe Facebook.

Liberalul a explicat că „termenul de dezbatere aprobat de Biroul Permanent şi de Comitetul Liderilor din Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor este de urgenţă (exact ca în cazul ordonanţelor de urgenţă). Prin urmare cererea USR era fără obiect”. 

„Sesizarea comisiilor a fost realizată conform obiectului de reglementare al proiectului! Toate comisiile sesizate au în atribuţii, conform Regulamentului, obligaţia de a dezbate acest proiect! Calea constituţonală şi regulamentară securizează Legea. Propaganda nu ţine loc de legalitate şi constituţionalitate”, a mai transmis deputatul. 

Şi senatorul Socia-democrat a criticat mesajul transmis de Ioana Mihăilă. „Doamna ex-ministru Mihăilă s-a trezit vorbind fix atunci când trebuia să aibă decenţa să tacă! Îi aduc aminte doamnei ex-ministru că oamenii mor cu zile pentru că ea şi gaşca USR nu au fost în stare să asigure medicamentele esenţiale pentru pacienţii din spitale. Oamenii mor pentru că toată vara nici ea şi nici Cîţu nu au făcut nimic să pregătească sistemul sanitar pentru valul patru al pandemiei”, a scris senatorul. 

„Când singura ta realizare ca ministru al Sănătăţii este că soţul tău a reuşit la "concursul" de la Spitalul Municipal din Oradea, ar trebui să intri în pământ de ruşine! Dar, la unii, tupeul este invers proporţional cu priceperea!”, a mai subliniat social-democratul. 

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite