Anca Boagiu, propusă pentru un post de vicepreşedinte al popularilor europeni. Lista completă a candidaţiilor pentru funcţiile de conducere în PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANca Boagiu. FOTO Arhivă Adevărul
ANca Boagiu. FOTO Arhivă Adevărul

Senatorul PNL Anca Boagiu va candida pentru una din funcţiile de vicepreşedinte a Partidului Popular European, alegerile pentru structurile de conducerea ale formaţiunii de dreapta având loc miercuri şi joi, în cadrul Congresului care se va desfăşura la Madrid.

Conform unui comunicat de presă al PPE, pe listă acestei formaţiuni poltice pentru o funcţie de conducere se află şi Anca Boagiu, propusă pentru una din funcţiile de vicepreşedinte.

Singurul candidat la preşedinţia PPE este Joseph Daul (Les Républicains, Franţa), actualul deţinător al funcţiei, în timp ce pentru cele 10 posturi de vicepreşedinte există 12 candidaţi. Aceştia suntsunt: Tobias Billstrom (Moderaterna, Suedia), Anca Boagiu (PNL, România), Kinga Gal (FIDESZ, Ungaria), Johannes Hahn (ÖVP, Austria), Jyrki Katainen (Kokoomus, Finlanda), David McAllister (CDU, Germania), Dara Murphy (Fine Gael, Irlanda), Paulo Rangel (PSD, Portugalia), Jacek Saryusz-Wolski (Platforma Civică, Polonia), Antonio Tajani (Forza Italia, Italia), Marianne Thyssen (CD&V, Belgia), Corien Wortmann-Kool (CDA, Olanda).

Pentru funcţia de trezorier candidează germanul Christian Schmidt (CSU).

La precedentele alegeri ale PPE, în 2012, Boagiu a fost aleasă ca vicepreşedinte a formaţiunii, aceasta primind 274 de voturi. De asemenea, preşedintele al popularilor a fost desemnat atunci Wilfired Martens care a decedat la 9 octombrie 2013.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite