Ambasadorul Olandei şi-a încheiat mandatul în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matthijs van Bonzel
Matthijs van Bonzel

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, a fost primit joi de preşedintele Klaus Iohannis, într-o vizită de rămas-bun. Diplomatul a fost trimis la post în decembrie 2011, iar venirea sa în România a iscat un scandal diplomatic, întrucât fostul preşedinte a întârziat cinci luni primirea scrisorii de acreditarea din partea acestuia, ca o mică răzbunare pentru opoziţia arătată de Olanda faţă de aderarea României la Schengen.

Astfel, deşi van Bonzel se afla la post din decembrie 2011, el nu îşi putuse începe oficial misiunea până în aprilie 2012, deoarece fostul preşedinte Traian Băsescu nu îl acreditase. 

De-a lungul timpului, Matthijs van Bonzel s-a remarcat drept un susţinător al luptei anticorupţie din România şi un critic vehement al derapajelor din această zonă.

Soţia sa, operată la ligamente în România

Totodată, el este diplomatul care, în perioada în care premierul Victor Ponta a plecat în Turcia pentru a se opera la genunchi, şi-a internat soţia, pentru o operaţie similară, într-un spital din România.

Astfel, în urmă cu două luni, Matthijs van Bonzel a publicat, pe contul său de Facebook, fotografii cu soţia sa care a trecut printr-o operaţie ortopedică la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, precum şi cu medicul chirurg care a efectuat intervenţia. „Cristina a suferit azi o operaţie ortopedică. Mulţumim frumos profesorului doctor Cârstoiu şi tuturor infirmierelor dedicate“, a scris el atunci pe Facebook.

Matthijs van Bonzel a declarat, în ultimele sale interviuri acordate înainte de a pleca din România, că îi sfătuieşte pe români să dea dovadă de mai multă iniţiativă şi să profite de frumuseţile ţării. Ambasadorul Olandei a precizat că România ar trebui să profite de creşterea economică şi să atragă investitori, dar şi să investească banii în infrastructură, sănătate şi educaţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite