Alina Gorghiu, vizită de lucru în Austria pentru susținerea aderării României la Schengen

0
Publicat:

Președintele interimar al Senatului efectuează, în perioada 4-6 decembrie, o vizită de lucru în Republica Austria pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen. Alina Gorghiu a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Federal al Republicii Austria, Korinna Schumann.

Alina Gorghiu, vizită oficială în Austria FOTO: Arhivă
Alina Gorghiu, vizită oficială în Austria FOTO: Arhivă

Potrivit unui comunicat de presă al Senatului, cei doi oficiali au discutat despre interesul pentru consolidarea relațiilor româno-austriece, avansarea agendei bilaterale și intensificarea cooperării la nivel regional și european.

Alina Gorghiu a subliniat în timpul discuției că aderarea la Schengen „reprezintă o prioritate majoră pentru România, pentru finalizarea acestui proces fiind depuse eforturi intense, sprijinite de întreaga clasă politică de la București”. De asemenea, acesta a precizat că participarea deplină a României la spațiul Schengen va aduce, în mod cert, o valoare adăugată frontierelor externe ale Uniunii Europene și consolidării rolului UE la nivel global”. 

De asemenea, aceasta a precizat că „extinderea spațiului va aduce beneficii tuturor cetățenilor UE, economiilor statelor membre și firmelor austriece din România”

„Alina-Ștefania Gorghiu a arătat că cifrele Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, la care ar trebui să se raporteze toate statele, confirmă foarte clar faptul că România nu a fost și nu este sursa migrației din Austria și nu este rută de tranzit pentru migrația din această țară. Președinta a.i. a Senatului a subliniat că susținerea fermă a instituțiilor europene și concluziile lipsite de echivoc ale experților europeni, materializate prin vizite încheiate cu rapoarte extrem de pozitive pentru țara noastră, îndreptățesc România să obțină un sprijin unanim pentru adoptarea Deciziei de aderare a țării noastre la Schengen”, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern.

În timpul discuției, președintele interimar al Senatului a precizat că „protecția lucrătorilor români din Austria este o prioritate constantă pentru autoritățile române, accentuând importanța consolidării dialogului dintre cele două state în domeniul afacerilor sociale”.

Alina Gorghiu a avut o întrevedere și cu președinte Grupului de Prietenie Austria- România și Bulgaria din Parlamentul Austriac, Harald Troch. Întâlnire la care a participat și deputata Elisabeth Götze din partea Partidului Verzilor.

„Cei doi demnitari austrieci au exprimat disponibilitatea de a se implica politic la nivelul partidelor din care fac parte în vederea clarificării pozițiilor interne privind aderarea României la spațiul Schengen, menționând că aceasta aduce beneficii ambelor părți și este important să se producă conform calendarului. La întrevederi, alături de președinta a.i. a Senatului a participat și senatorul George Scarlat, președintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală”, indică sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite