Alina Gorghiu: Circul în cazul Oprea, încă un motiv pentru reformă parlamentară. Votul secret trebuie să dispară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu cataloghează drept „circ“ votul din plenul Senatului în cazul Gabriel Oprea şi susţine că votul secret trebuie să dispară din practica parlamentară, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook, marţi.

„Circul de ieri din Senat ne-a mai oferit încă un motiv, al nu ştiu câtelea, pentru reforma parlamentară. Votul secret trebuie să dispară din practica Parlamentului României“, a scris, marţi, Gorghiu pe Facebook.

Luni, senatorii au respins cererea DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Au votat împotriva cererii DNA 73 de senatori, 45 — „pentru", şase voturi fiind anulate.

Pe de altă partye, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, referindu-se la votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea, dar şi la alte asemenea situaţii, că „presiunea” pusă pe parlamentari este „inimaginabilă” şi îi pune pe aceştia să devină „judecători”.

„Nu mai comentez de mult astfel de voturi, pentru că atât timp cât noi avem în Constituţie acea prevedere greşită din punctul meu de vedere — poate iniţial cei care au făcut Constituţia au gândit într-un fel, numai că evoluţia societăţii ne pune în situaţia în care presiunea care se pune pe deputaţi sau pe senatori e inimaginabilă şi îi pune pe aceşti oameni să devină judecători, ceea ce nu e cazul“, a afirmat Dragnea, la finalul unui eveniment economic care s-a desfăşurat la Hotel Athenee Palace Hilton.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite