Reacţia DNA după votul din Senat: „Ancheta în cazul lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, este blocată. Actul de justiţie nu mai poate fi înfăptuit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA arată că respingerea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea va avea ca consecinţă blocarea anchetei penale faţăd e fostul vicepremier şi îi plasează pe anchetatori în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

„Respingerea cererii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privirea la infracţiunea de ucidere din culpă  şi îi plasează pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină”, arată procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

„Cu alte cuvinte, voinţa exprimată de majoritatea senatorilor faţă de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiţie nu mai poate fi înfăptuit”, mai precizează sursa citată.

Votul din Senat

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite