Ipocrizie marca PSD. După ce l-a salvat pe Oprea, Dragnea propune eliminarea imunităţii pentru toată lumea: Dacă aş fi fost în Senat, aş fi votat pentru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, prezent marţi la un eveniment economic, a refuzat să comenteze votul dat de senatori, luni, în cazul lui Gabriel Oprea, însă a declarat că evoluţia societăţii pune pe parlamentari o presiune inimaginabilă, precizând că, dacă se va reuşi modificarea Constituţiei, va propune ”eliminarea imunităţilor pentru toată lumea, inclusiv pentru preşedinte”.

”Nu mai comentez de mult astfel de voturi pentru că, atâta timp cât noi avem în Constituţie acea prevedere, greşită din punctul meu de vedere - poate iniţial cei care au făcut Constituţia au gândit într-un fel, numai că evoluţia societăţii ne pune în situaţia în care presiunea care se pune pe deputaţi sau pe senatori e inimaginabilă şi îi pune pe aceşti oameni să devină judecători, ceea ce nu e cazul. Existând această prevedere, până la urmă parlamentarii îşi exprimă un punct de vedere prin vot, aşa cred de cuviinţă”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul docial-democraţilor a precizat că, în cazul în care se va ajunge la modificarea Constituţiei, va propune eliminarea imuntăţii parlamentare şi chiar prezidenţiale. ”Dacă vreodată în ţara asta vom reuşi să ajungem la modificarea Constituţiei, eu o să propun eliminarea imunităţilor pentru toată lumea, inclusiv pentru preşedintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm şi alte modele care sunt în alte ţări”, a arătat Dragnea.

Dragnea: Dacă aş fi fost în Senat, aş fi votat pentru

Liviu Dragnea susţine că el ar fi votat „pentru“ în cazul Oprea. ”Eu aş fi votat pentru cererea venită de la parchet, dar nu am căderea să judec, eu nu-mi permit să judec, îmi înfrânez dorinţa de a critica sau de a judeca pentru că acei oameni au totuşi în spate un vot. Eu, dacă aş fi fost în Senat, aş fi votat pentru, deoarece cred că toată lumea trebuie să beneficieze de lipsa de imunitate. Este altă discuţie despre cum se întâmplă lucrurile în justiţie, este cu totul altceva, dar toţi trebuie să fim egali. Eu nu am beneficiat de imunitate şi nici nu vreau să beneficiez vreodată”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Mediafax a identificat 24 dintre cei 73 de senatori care au votat împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Senatorii care s-au opus anchetării lui Oprea sunt de la PSD, UNPR şi ALDE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite