Alegeri prezidenţiale 2014. Premierul Italiei a venit în România pentru a-l susţine pe Ponta: „Aceste momente sunt foarte importante pentru Victor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Matteo Renzi, premierul socialist al Italiei, şi-a exprimat susţinerea pentru Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din România. Cei doi au susţinut o conferinţă comună, în care Ponta i-a mulţumit pentru sprijin, iar Matteo Renzi a vorbit despre motivele pentru care canddiatul PSD merită să ajungă la Cotroceni.

Victor Ponta: Ca mesaj important este legat de comunitatea română din Italia. Vreau să-i mulţumesc în calitate de prim-ministur pentru modul în care românii sunt trataţi în Italia.

Matteo Renzi: Sunt foarte fericit să fiu astăzi aici, cu tine. Cred că este un moment de mare bucurie şi de conştientizare că aceste momente sunt foarte importante pentru Victor. Următoarele zile vor schimba următorii ani în România. Nu mă aflu aici numai pentru ă sunt prieten cu Victor. Sunt aici pentru că gândesc că Victor poate ajuta România şi Europa să devină mai puternice. Nu vom reuşi să facem această schimbare dacă nu vom crea o Europă mai puternică.

„România se îndreaptă spre un rezultat strâns în turul doi al scrutinului prezidenţial, în care concurează premierul social-democrat Victor Ponta şi candidatul de centru-dreapta Klaus Iohannis. În ultimele două zile, cei doi candidaţi s-au confruntat deja în două dezbateri televizate la diverse posturi tv şi vor avea alte două întâlniri în seara aceasta şi mâine, la încheierea campaniei electorale. Victor Ponta, care astăzi va primi susţinerea premierului italian Matteo Renzi, aflat în vizită la Bucureşti, rămâne favorit în sondajele de opinie", relatează agenţia italiană ANSA, citat de Mediafax.

Invitat la Adevărul Live, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a prezentat, joi, scrisoarea de susţinere a cancelarului german, Angela Merkel, la alegerile prezidenţiale, primită în data de 28 octombrie. „Vă doresc multă determinare şi energie şi sper într-o victorie a dvs. şi a Alianţei Creştin Liberale“, îşi încheie mesajul Merkel.

La scurt timp după ce Klaus Iohannis a făcut publică, la Adevărul Live, scrisoarea trimisă de Angela Merkel încă din 28 octombrie, Victor Ponta a postat, pe pagina sa de Facebook, mesajul de susţinere venit din partea lui Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei. „Bunul meu prieten Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei, mi-a transmis un mesaj foarte frumos de susţinere. Îi mulţumesc mult pentru încredere!“, este mesajul lui Ponta alăturat video-ului postat.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Alegeri prezidenţiale 2014: Scrisoarea Angelei Merkel de susţinere a lui Klaus Iohannis. Ponta se laudă şi el cu susţinere din partea Germaniei

Invitat la Adevărul Live, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a prezentat, joi, scrisoarea de susţinere a cancelarului german, Angela Merkel, la alegerile prezidenţiale, primită în data de 28 octombrie.

Partidul Angelei Merkel îl contrazice pe Ponta şi cere Guvernului României să deschidă secţii suplimentare de vot în Germania

Grupul CDU/CSU, coaliţia condusă de Angela Merkel, a emis un comunicat în care-şi exprimă îngrijorarea faţă de „această evoluţie foarte nedemocratică” a organizării secţiilor de vot pentru românii din Germania. Comunicatul subliniază că Berlinul ar fi aprobat în cel mai scurt timp secţii suplimentare, dacă le-am fi solicitat. „Cerem Guvernului să facă uz de aceste posibilităţi în turul doi pentru a răspunde reproşului unei manipulări arbitrare”.

Klaus Iohannis, la Adevărul Live: Mă susţine Angela Merkel. Mi-a trimis şi o scrisoare

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale, a  răspuns, joi, la Adevărul Live, întrebărilor venite din partea jurnaliştilor Dan Marinescu şi Liviu Iolu. Liderul PNL a prezentat şi o scrisoare de susţinere din partea cancelarului german Angela Merkel, primită încă din 28 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite