Alegeri prezidenţiale 2014. Ce spun analiştii politici despre prima dezbatere prezidenţială: „Un fel de Brazilia-Germania, dar pe invers“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul dezbaterii dintre cei doi contracandidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, analiştii politici comentau evoluţia confruntării pe paginile lor de Facebook. Cine a câştigat din dezbaterea de la Realitatea TV în opinia specialiştilor?

„Cu regret, sperăm să fie mai strâns, să am pe bune ce comenta mâine şi să se contureze nişte linii clare între candidaţi. Îmi pare rau, dar dacă tot am învăţat carte la viaţa mea, îmi plac oamenii care vin bine pregătţti la emisiuni... N-a fost cazul. Un fel de Brazilia-Germania, dar pe invers“, a comentat, pe Facebook, analistul politic, Radu Magdin.

Adi Zăbavă crede că dezbaterea ce a avut loc nu va schimba rezultatul alegerilor. „La cum a început dezbaterea, fanii fiecăruia îl vor vedea câştigător pe al lor candidat. Fără o gafă de genul Geoană aşa se va şi încheia“ a spus şi Adi Zăbavă, blogger „Adevărul“.

Sebastian Lăzăroiu, analist politic şi fost consilier prezidenţial, este de părere că Iohannis avea suficiente arme pentru a-l pune într-o lumină proastă pe Victor Ponta. „Iohannis s-a descurcat onorabil. Dar, la câtă muniţie exista despre Ponta, putea sa-l dea cu roatele în sus în primele zece minute. Şi n-o spun ca un om de pe margine. Am stat faţă în faţă cu Ponta cândva şi l-am văzut transpirat tot. E victima perfectă“, a spus şi Sebastian Lăzăroiu.

Politologul Antonio Momoc este de părere că Victor Ponta a fost mai pregătiti decât contracandidatul său. „Ponta a plagiat scena din House of Cards în care îi solicită oponentului să îi ceară scuze soţiei pentru o falsă problemă. În film, congresmenul care a apelat la truc a pierdut dezbaterea pentru că oponentul a replicat că nu e moral să îşi folosească soţia. Iohannis nu a văzut serialul şi şi-a cerut scuze. În film se confruntau doi politicieni. În seara asta s-au confruntat un politician uns cu toate alifiile, gata să-şi folosească soţia pentru a câştiga şi un primar cu discurs de administrator, presărat cu prea puţine atacuri. Chiar dacă a plagiat lovitura, Ponta a dat impresia că s-a pregatit mai bine pentru dezbatere“, a spus şi Momoc.

Dan Ionescu, blogger „Adevărul“ crede că echipa de campanie a lui Klaus Iohannis nu şi-a făcut treaba în această seară. „Eu nu înţeleg din partea cui candidează Klaus. Că dacă e adevărat ce se spune şi chiar candidează din partea ACL, cred că e necesară o şedinta cu băieţii veseli de acolo şi să îi trimită la PSD în locul găinilor primite astăzi. Bine că nu a avut echipa de campanie Klaus Iohannis ca acum ar fi trebuit să demisioneze toţi“, a spus şi Dan Ionescu.

Citeşte şi:

Dezbatere prezidenţială Ponta-Iohannis. Iohannis: Domnule Ponta, trebuia să demisionaţi! Ponta: Am zâmbit, parcă îl văd pe Băsescu!

Premierul Victor Ponta şi contracandidatul său, Klaus Iohannis, vor participa, în această seară, începând cu ora 20.00, la RealitateaTV, la prima dezbatere electorală faţă în faţă, moderată de jurnalistul Rareş Bogdan.

Alegeri prezidenţiale 2014. Cartianu, la Adevărul Live: Ponta e mai diabolic decât Năstase şi Iliescu

Jurnalistul Grigore Cartianu a declarat, marţi, la Adevărul Live, că PSD face cea mai „spurcată“ campanie din ultimii 25 de ani şi că prin acţiunea de dimineaţă, când în sediul ACL au fost aruncate 100 de găini, Ponta „ne dă în urmă cu 25 de ani“.

Ponta şi-a ales succesorii: Tăriceanu, Georgescu, Maior

Victor Ponta a anunţat, marţi, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, prima variantă pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista scurtă a lui Victor Ponta se mai află Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, şi George Maior, directorul SRI. Ponta a adăugat că va rămâne în funcţie până pe 21 decembrie.

Vadim, după ce a bătut palma cu Ponta. „Arestările lui Năstase şi Hrebenciuc sunt o ruşine. Susţin o lege a aministiei şi graţierii“

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a catalogat, ieri, drept o ruşine arestările social-democraţilor, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc. Mai mult, „Tribunul“ s-a arătat de acord cu controversata lege a aministiei şi graţierii. Declaraţiile au fost făcute la scurt timp după semnarea cu UNPR  a unui protocol de susţinere a candidaturii lui Victor Ponta.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite