Adrian Severin, condamnat la închisoare pentru luare de mită, despre amnistie şi graţiere: E absolut necesară. Haideţi să ne împăcăm, nu mai putem face diferenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, a vorbit vineri despre proiectul pentru amnistie şi graţiere, spunând că este „absolut necesar pentru România şi pentru revenirea la o atmosferă calmă”. Acesta a explicat că, deşi nu îl interesează, „ar fi foarte bine să se tragă linie” şi toată lumea „să se împace”.

„Pe mine nu mă interesează, dar pentru că subiectul este fierbinte vreau să spun că amnistia şi graţierea este absolut necesară pentru liniştirea spiritelor în societatea românească, pentru revenirea la o atmosferă calmă şi aş mai adăuga că este absolut necesară magistraţilor, judecători şi procurori, care vor răspunde într-o zi pentru abuzurile pe care le-au făcut. Eu nu am niciun sentiment de revanşă şi cred că ar fi foarte bine ca toată lumea să se liniştească, să tragem linie - am greşit, unii, alţii, mai mult, mai puţin. Haideţi să ne împăcăm, unii au fost condamnaţi, unii şi-au ispăşit pedeapsa, pe drept, pe nedrept, nu mai putem face diferenţe, a declarat Adrian Severin, la sediul instanţei suprem, potrivit Digifm.ro. 

Fostul europarlamentar PSD a depus, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în care cere anularea condamnării la 4 ani închisoare, primită în 2016. Acesta a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times", care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care aceştia pretindeau că o susţin, pe de altă parte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite