Adrian Năstase, bloggerul: „După o lună şi jumătate, am impresia că m-am trezit dintr-o comă profundă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase a scris primul mesaj după tentativa sa de sinucidere. FOTO Mediafax
Adrian Năstase a scris primul mesaj după tentativa sa de sinucidere. FOTO Mediafax

Adrian Năstase reapare în atenţia publicului, la 45 de zile de când Înalta Curte s-a pronunţat în dosarul „Trofeul Calităţii". Fostul premier, acum reţinut la Penitenciarul Jilava, a scris pe blogul său personal şi în ziarul „Jurnalul Naţional”.

 „Am început un nou capitol de viaţă. Nu ştiu dacă Nietzsche avea dreptate când afirma «ceea ce nu mă omoară mă face mai puternic». Ştiu însă că am adăugat multe gânduri la ceea ce credeam despre viaţă, despre familie, despre prieteni, despre politică. După o lună şi jumătate, am impresia că m-am trezit dintr-o comă profundă", scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Fostul premier a ţinut să menţioneze că „nu voi accepta niciodată «noul limbaj» - cel de care vorbea Orwell - «Războiul este pace. Libertatea este sclavie. Ignoranţa este Putere. Ceea ce a fost bun este acum rău; ceea ce a fost rău este acum bun»".

Gândurile lui Adrian Năstase au fost publicate şi de către „Jurnalul Naţional”, în cadrul unui editorial.

Năstase spune că a acceptat până la urmă că "că există o altă voinţă - cea a destinului - mai puternică decât voinţa mea". Fostul politician a ţinut să mulţumească trustului lui Dan Voiculescu. „Cu recunoştinţă pentru familie, pentru prietenii mei de la Jurnalul Naţional, pentru cei de la Antena 3 şi pentru mulţi alţii”, au scris apropiaţii lui Năstase pe blogul acestuia, transmiţând gândurile lui.

„Ştiu, istoria contra-factuală inseamnă să proiectezi nostalgie peste sentimentele de frustrare din prezent. „Cum ar fi fost dacă…?”, a încheiat Năstase, citând apoi un decalog propriu, din 2004.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite