Adrian Cozma, liderul PNL Satu Mare, cere ieşirea UDMR de la guvernare: Vicepremierul Kelemen Hunor nu mai poate să prezinte credibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian CozmaFOTO: Robert Sighiartau
Adrian CozmaFOTO: Robert Sighiartau

Deputatul Adrian Cozma cere ieşirea UDMR de la guvernare, după declaraţiile făcute de premierul Ungariei pe teritoriul României. Preşedintele PNL Satu-Mare susţine că liderul UDMR, Kelemen Hunor,  şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, au aplaudat şi susţinut politica lui Orban”

Adrian Cozma a precizat că Viktor Orban nu are ce căuta în România, în afara vizitelor oficiale, însă problema cea mai mare este reprezentată de faptul că miniştrii din Guvernul PNL (Tanczos Barna şi Eduard Novak) susţin politica premierul din Ungaria. 

„Lucrurile sunt foarte simple. Din punctul meu de vedere, Viktor Orban nu are ce căuta în România în afara vizitelor oficiale, atunci când e invitat de premier, preşedinte sau Parlament. Până la urmă nici asta nu este marea problemă. Problema e la noi. Trebuie să recunoaştem acest lucru. Faptul că miniştrii ai Guvernului României au aplaudat şi susţinut politica lui Orban, asta de-abia este o mare problemă pentru noi, pentru România. E clar că e obligatorie o evaluare din punctul ăsta de vedere. Cred că soluţia în momentul de faţă este ieşirea UDMR de la guvernare” , a precizat Adrian Cozma pentru Digi24. 

Deputatul de Satu-Mare a menţionat că în acest moment Kelemen Hunor, vicepremierul României, nu mai poate prezenta credibilitate. De asemenea, acesta a precizat că este părerea sa personală, în calitate de parlamentar şi preşedintele PNL Satu-Mare. 

„Nu poţi să fii vicepremierul României, să fii ministru în Guvernul României, să cânţi imnul altui stat, care evident că vizita lui Orban a avut ţelul separatist şi de altă natură de a promova gândurile şi acţiunile Rusiei. Trebuie să ne înţelegem, nu l-am avut de fapt doar pe Viktor Orban în România, l-am avut pe Putin, o portavoce a lui Vladimir Putin pe care l-am avut în Transilvania. Acesta a transmis ceea ce transmite Rusia de câteva luni încoace sau de câţiva ani încoace. Vicepremierul României nu mai poate să prezinte credibilitate. Este o părere personală ca parlamentar, ca preşedinte al PNL Satu Mare.

Până în acest moment, vicepremierul Kelemen Hunor şi miniştrii UDMR nu au reacţionat în urma declaraţiilor făcute de Viktor Orban. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri