Ciucă, prima reacţie în scandalul generat de Viktor Orban: Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul

0
0
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, susţine că o declaraţie cum este cea făcută de Viktor Orban nu îşi are locul într-o ţară din Uniunea Europeană, îndemnând la „înţelepciune” şi „toleranţă”

„Românii sunt un popor primitor şi s-a văzut asta în contextul războiului de la graniţă. România e percepută ca o ţară unde trăiesc laolaltă mai multe etnii şi trăiesc bine, în linişte, în pace. Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul într-o Europă unde 27 de ţări trăiesc în pace şi prosperitate. Aici, din inima Ardealului, doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranţă, pentru înţelepciune, solidaritate, respectarea valoirilor europene şi am convingerea că noi toţi, uitându-ne în istorie, putem înţelege că ceea ce ne uneşte e mai puternic, decât ce ne dezbină”, a afirmat Nicolae Ciucă. 

Premierul nu a vrut să comenteze şi dacă l-a întrebat pe Kelemen Hunor cum se poziţionează faţă de cele declarate de liderul de la Budapesta. 

Anterior, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că aşteaptă explicaţii de la Kelemen Hunor în cadrul Coaliţiei, criticând dur modul cum s-a comportat Viktor Orban la Băile Tuşnad. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite