Adevărul Live, deputatul Mircea Dolha: „Copiii familiei Bodnariu sunt împărţiţi la trei familii. Dacă nu se rezolvă, ne vom întoarce în Norvegia pentru proteste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Mircea Dolha, şeful delegaţiei parlamentare care s-a deplasat în Norvegia pentru a rezolva cazul familiei Bodnariu, a vorbit despre concluziile vizitei pe care au efactuat-o în Norvegia. Dolha a spus că a vorbit cu ceilalţi parlamentari şi au convenit să se întoarcă în Norvegia dacă nu se va rezolva situaţia familiei Bodnariu.

Principalele declaraţii ale deputatului PNL Mircea Dolha:

Nimeni acolo nu mi-a spus despre dragostea maternă. Un copil de trei, patru, luni smuls de la sânul mamei credeţi că această traumă poate fi măsurată?  Secretarul de stat, împreună cu directorul, vor emite un ordin către toate Berveneturile locale pentru a nu mai fi atât de drastice. Noi am mers pe multe cazuri. Nu am vrut să intrăm pe un caz anume. Sunt unii români care reclamă apartenenţa religioasă. Este greşit! Familia este penticostală. Nu mă deranjează, dar dacă sunt români, trebuie protejaţi şi afară.

Sunt oameni respectabili. Ruth este asistent maternal. Poate lucra cu alţi copii, dar nu cu copii ei. Marius Bodnariu lucrează în Primărie şi se întâlneşte zilnic cu comisia din Barvernet care i-a luat copiii. Sunt consilieri locali care sunt şi politicieni şi familii-surogat.

Copiii sunt împărţiţi în trei famili. Eu au un tablou cu familiile-surogat. Nu sunt famili locale. Pot merge şi în alte regiuni. La familia Bodnariu încă nu a început procesul şi este vorba de două procese. Unul penal pentru rele tratamente. Noi nu am mers să facem ordine în Norvegia. Noi am mers să ne apărăm cetăţenii proprii şi să fie respectate drepturile omului.

Mă bazez pe cererile pe care le-am făcut în mod imperios către guvernator. Dânsa are dreptul de a nu intra în caz pe fond, dar poate să vadă dacă s-a respectat procedura. Ei trebuiau să aibă parte de o consiliere că nu îşi cresc bine copii. Un psiholog să te invite şi să-ţi spună că sunt anumite comportamente care nu sunt bune pentru creşterea copilului. Procedural, ni s-a promis să vor verifica paşii care s-au făcut.

Cu familia Bodnariu vorbim şi aşteptăm să se întâmple o minune. Mai ţin legătura şi cu alte familii. Am discutat cu colegii parlamentari şi dacă nu se rezolvă într-o lună ne vom reîntoarce pe banii noştri în Norvegia pentru proteste. La Baia Mare, sâmbătă, o să vedeţi un protest. Cel mai simplu pentru Barnevernet ar fi fost să nu se audă nimic, dar eu cred că nu sunt respectate drepturile omului. Aceste proteste fac bine. De ce să nu afle Ambasada Norvegiei că românii nu acceptă acest mod de a despărţi copiii de familia lor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite