După Girafa Marius, grădina zoo din Copenhaga a ucis patru lei sănătoşi

După Girafa Marius, grădina zoo din Copenhaga a ucis patru lei sănătoşi

Girafa Marius a fost disecată în faţa copiilor FOTO Reuters

Grădina Zoologică din Danemarca ce a ucis girafa Marius  şi a provocat reacţii dure a anuţat că va ucide patru lei - doi bătrâni şi doi pui, pentru a face loc unui nou mascul.

"Din cauza mândriei leilor prin structura lor naturală, grădina zoologică a trebuit să eutanasieze doi lei bătrâni şi cei doi pui ai lor pentru a face loc unui nou mascul”, a declarat grădina din Copenhaga.

Leii de 10 luni ar fi fost altfel mâncaţi de nou venitul mascul, în momentul în care ar fi avut ocazia, a declarat directorul instituţiei. Luni cei patru lei au fost ucişi după ce Grădina din Copenhaga nu a putut să găsească un loc pentru a-i muta. Toţi erau din aceeaşi familie.

De data aceasta, nu va fi vorba şi de o disecţie în faţa publicului, aşa cum s-a întâmplat cu girafa Marius. “Nu toate animalele noastre sunt disecate în faţa audienţei”, au spus cei din Copenhaga.

Nou-venitul va fi prezentat în curând femelelor care au ajuns la vârsta împerecherii. “Grădina este recunoscută pentru treaba excelentă pe care o face cu leii şi ne bucurăm că aici se vor naşte exemplare noi”, a declarat pentru “The Guardian” Steffen Straede, directorul executiv al instituţiei.

Povestea girafei Marius

Angajaţii unei grădini zoologice din Copenhaga au eutanasiat o girafă sănătoasă. Ei au vrut să evite astfel împerecherea acesteia cu una dintre rudele sale, ducând astfel la consangvinizare. Animalul a fost tranşat în faţa vizitatorilor şi carnea a fost folosită pentru a hrăni alte animale, scrie Mediafax.

Cei din Danemarca au ales să ucidă girafa, deşi o grădină zoologică din Marea Britanie s-a oferit să o găzduiască, iar o persoană a promis echivalentul a 680 de mii de dolari în schimbul animalului. Toate aceste tentative au eşuat însă, iar Marius, aşa cum era numită girafa de către îngrijitori, a fost ucis, duminică, în faţa vizitatorilor.  Mutarea lui Marius nu era o opţiune viabilă pentru că ar fi produs aceeaşi problemă, multe dintre animalele din grădinile zoologice europene fiind înrudite.

„Girafele noastre fac parte dintr-un program internaţional de creştere, care are ca scop asigurarea unei populaţii sănătoase“, a afirmat Bengt Holst, director ştiinţific la grădina zoologică din Copenhaga. „Nu putem realiza acest lucru decât prin potrivirea compoziţiei genetice a diverselor animalele, ţinând cont şi de spaţiul disponibil. Atunci când împerecherea merge atât de bine ca în cazul girafelor, se ajunge din când în când la problema surplusului“, a mai spus el. Grădina zoologică din Copenhaga face parte din Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, care nu permite consangvinizarea şi se opune vânzării animalelor, mai scrie Mediafax.

Citeşte mai mult. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările