Elefănţica Tania, vedetă pe Internet. Grădina zoologică din Târgu Mureş, ţinta unei petiţii devenită virală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internetul militează pentru elefănţica Tania de la grădina zoologică din Târgu Mureş. O petiţie online a strâns aproape 32.000 de semnături.

 „Eliberaţi elefantul Tania de la Grădina Zoo din Târgul Mureş” se numeşte petiţia online, publicată de o anumită Sue Feist pe site-ul thepetitionsite.com.

Petiţia a devenit virală după ce actorul britanic Ricky Gervais a publicat linkul pe pagina lui oficială de Facebook. 

Postarea a adunat mai mult de 20.000 de mii de like-uri şi sute de comentarii de la fanii actorului.

„Oamenii sunt dezgustători ;(“, scrie Laura Spencer în comentarii. „Cei care se plâng că există probleme mai serioase se pot duce naibii. Semnaţi afurisita de petiţie şi bucuraţi-vă că ajutaţi o creatură inocentă să scape de cruzimea oamenilor. Eu am semnat şi am dat mai departe“, a completat Shauna Lou.

Printre semnatarii petiţiei se numără persoane din Franţa, Marea Britanie, România, SUA, Turcia , Finlanda sau Grecia, de exemplu.

image

„Tania este un elefant în vârstă de 37 de ani care stă izolată la Grădina Zoologică Târgu Mureş din România. Ea a fost transferată acolo în luna septembrie, de la o grădină zoologică din Italia. Cu toate că Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor cere ca elefanţii femelă să fie ţinuţi în grupuri. Tania este singură. Ajutaţi-o să îşi găsească o casă mai bună“, scrie iniţiatoarea proiectului în petiţie.

Tania a ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureş în septembrie 2012. S-ar părea că petiţia este mai veche şi abia acum a devenit virală, fiind distribuită de actorul britanic. Ricky Gervais are peste un milion de fani pe Facebook.

Nu este prima dată când Tania este subiectul unei astfel de petiţii. În noiembrie 2012, o anume Nancy Jones a creat o petiţie, pe acelaşi site, destinată primarului din Târgul Mureş, în care cerea mutarea pachidermului într-un sanctuar. 

Directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Kopacz Andras, afirma, în martie 2013, că mai mulţi experţi europeni şi americani au examinat elefantul Tania, despre care Comisia Europeană a solicitat Guvernului informaţii, şi au concluzionat că acesta are condiţii optime. 

Petiţia poate fi găsită aici

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite