Ce nu ştiai despre Garda Reginei Elisabeta. Care sunt singurele mişcări permise, ce nu le place soldaţilor şi de ce poartă căciulile negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garda regală britanică FOTO Shutterstock
Garda regală britanică FOTO Shutterstock

Să aperi familia regală britanică nu este o datorie deloc simplă, iar soldaţii care o păzesc pe Regina Elisabeta a II-a par de neclintit faţă de orice se întâmplă în afara responsabilităţilor pe care le au. Seriozitatea lor ne face să ne punem multe întrebări, de tipul „Au voie să vorbească?” sau „Au voie să se mişte?”. Iată câteva lucruri interesante despre angajaţii, care păzesc cu rigurozitate palatul reginei!

Încă de pe vremea regelui Charles al II-lea (1630-1685), armata britanică deţinea două categorii de soldaţi, cei care patrulau călare şi cei de infanterie, care aveau rolul de a apăra regele şi palatele acestuia. Astăzi, marile palate din Londra respectă aceeaşi tradiţie, iar Regina Elisabeta este păzită zi şi noapte de celebrii soldaţi, îmbrăcaţi în uniforme roşii şi căciuli înalte şi negre, care patrulează în jurul locuinţei sale.

Rigurozitatea cu care aceştia respectă regulile i-a transformat în persoane de neclintit, dar şi în embleme ale Londrei.

Află aici prin ce teste trebuie să treacă candidaţii pentru a face parte din garda regală, dacă au voie să vorbească în timpul serviciului şi care sunt sigurele mişcări permise.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite