Vai şi amar de fotbalul românesc: Până şi Gigi Becali a sesizat o situaţie jenantă

Vai şi amar de fotbalul românesc: Până şi Gigi Becali a sesizat o situaţie jenantă

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a căutat un nou selecţioner, timp de două luni, perioadă în care s-a lovit şi de patru refuzuri! Iar procesul de selecţie a inclus un om care, în mod normal, n-are nicio competenţă pentru postul pe care îl ocupă.

Nu o dată s-a spus că, din păcate, România e ţara în care competenţa nu contează. Fotbalul românesc ne demonstrează acest lucru, periodic!
 
O dovadă clară, în acest sens, e că în structura FRF, şeful Comisiei Tehnice e... Mihai Stoichiţă (67 de ani). Adică, un individ care a avut ultimul rezultat notabil, ca antrenor, în 2004. Acum 18 ani, „Lippi“ câştiga trei trofee în Armenia, cu Pyunik Erevan: titlul, cupa şi Supercupa. Pe lângă aceste trofee, Stoichiţă are un titlu şi o cupă în Moldova, câştigate cu Şerif Tiraspol, în 2002. Plus un titlu şi o Supercupa României pe care le-a câştigat cu Steaua, în 1998.
 
În rest, ultima imagine notabilă cu antrenorul Mihai Stoichiţă datează din 2012, când a fost surprins pe banca Stelei, primind indicaţii telefonice de la patronul Gigi Becali!
 
 
După acest moment „glorios“, „Lippi“ a trecut pe la Şerif Tiraspol (Republica Moldova), Al-Salmiya (Kuweit) şi Petrolul, fără a obţine vreun rezultat important. Apoi, a fost „pescuit“ de administraţia Burleanu. Şi investit ca şeful Comisiei Tehnice! Din această postură, Stoichiţă a fost implicat direct în alegerea selecţionerilor României din ultimii ani!
 
Această situaţie l-a şocat până şi pe Gigi Becali, care a lucrat, în trecut, cu Stoichiţă, avându-l drept executant, în două mandate: 2009-2010 şi 2012. Astăzi, într-o intervenţie la Pro X, patronul FCSB a spus, răspicat, că nici nu mai e interesat de echipa naţională, de când „Lippi“ decide în privinţa selecţionerului!
 
Ce a spus Gigi Becali?
 
*Pe mine nu mă mai interesează echipa naţională. Dacă a ajuns Stoichiţă să comande el Federaţia.... E băiat bun, super băiat, dar nu se poate să comande el, să fie el stăpân. Nu vreau să spun mai multe lucruri. Nu mă mai interesează FRF.
 
*Părerea mea e că Edi (n.r. - Edward Iordănescu) e mai bun de 100 de ori decât Bölöni. Îl ştiu că munceşte de înnebuneşte, dar şi ca tehnică. O să vedeţi voi acum. O avea ăla (n.r. - Ladislau Bölöni) experienţă, dar Edi cunoaşte mult fotbal, Edi cunoaşte jucătorii din România. 
 
*Singurul lucru la care s-ar putea să fie puţin deficitar e relaţia cu jucătorii, dragostea aia. Nu ştiu dacă va putea să facă o comuniune. Părerea mea e că va fi mai bun decât Bölöni.
20
de echipe a antrenat Mihai Stoichiţă în cariera sa, fiind selecţioner în Panama, Armenia şi Kuweit.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările