TAS nu l-a iertat pe Luis Suarez, dar îi va permite uruguayanului să se antreneze cu Barcelona

TAS nu l-a iertat pe Luis Suarez, dar îi va permite uruguayanului să se antreneze cu Barcelona

Suarez, "călăul" lui Georgio Chielini FOTO Reuters

Deşi spera că îi va fi redusă suspendarea de patru luni, uruguayanul Luis Suarez nu a fost iertat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, însă i s-a permis să se antreneze în cadru organizat cu Barcelona.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Audierile în acest caz au avut loc la 8 august, la Lausanne. La solicitarea celor care au depus apelul şi cu acordul FIFA, TAS a recurs la o procedură de arbitraj accelerată. Drept urmare, comisia TAS a acceptat să anunţe decizia într-un interval scurt", anunţa Tribunalul de la Lausanne miercuri despre cazul Suarez.

Joi, fotbalistul a primit verdictul oficialilor TAS, care au decis că suspendarea de patru luni nu va fi redusă, însă atacantul va beneficia de un favor: va putea să se antreneze în cadru organizat cu Barcelona. 

În urma acestei decizii, uruguayanul va trebui să-şi ispăşească suspendarea iniţială dictată de FIFA, de patru luni, care va expira la 26 octombrie 2014, chiar cu o zi înaintea desfăşurării primului El Clásico al sezonului. Suarez nu va putea evolua pentru FC Barcelona în primele opt etape din Primera Division.

FIFA l-a sanţionat aspru pe Suarez, după ce acesta l-a muşcat pe italianul Chiellini în timpul partidei Italia-Uruguay de la Cupa Mondială. Atacantului i-a fost interzis să joace nouă meciuri pentru naţională şi să pătrundă pe vreun stadion timp de patru luni. În plus, Suarez a fost amendat cu 65.000 de lire sterline de FIFA. Federaţia uruguayană şi fotbalistul au făcut recurs la aceste decizii, iar TAS a fost instituţia însărcinată să judece cazul şi să decidă dacă reduce sau nu suspendarea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: